Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο  - νομός Κέρκυρας.

Καλησπέρα Κέρκυρα, καλησπέρα βορειοδυτική Ελλάδα!! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ευχάριστα είναι τα νέα για το ερχόμενο 48ωρο, πάντα όσο αφορά την "θερμοκρασιακή κατάσταση" στα μέρη μας... ;)  Εδώ στον βορειοδυτικότερο ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ νομό της Χώρας μας (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ,είδατε ΔΕΝ ανέφερα την λέξη "δροσιά" γιατί "στο φετινό Καλοκαίρι / έκτρωμα", η συγκεκριμένη λέξη έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό μας. Απλά έκανα λόγο για... Ας πούμε ΚΑΠΩΣ / ΛΙΓΟ πιο "υποφερτή κατάσταση" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ!! :) 

Έτσι περιμένουμε αργά το μεσημέρι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ που αλλού θα κυμαίνονται εντός των "φυσιολογικών πλαισίων για την εποχή" και αλλού στον ίδιο πάντα όμως νομό θα είναι ΕΛΑΦΡΩΣ υψηλότερες "του κανονικού για την εποχή".

Κατά τα άλλα εννοείται ότι η λαμπρή καθημερινή λιακάδα διατηρείται, ενώ οι άνεμοι ΔΕΝ "θα μας προβληματίσουν" τόσο στην θάλασσα, όσο και στην στεριά.

Αναλυτικότερα ΕΩΣ ΚΑΙ την Παρασκευή 02/08/2024 "το θερμοκρασιακό ταβάνι" αργά το  μεσημέρι ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Κέρκυρας θα είναι οι 35 C. (ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και 36 C.)

Παράλληλα στον υπόλοιπο νομό (υπόλοιπα πεδινά / ημιορεινά / ορεινά και παραθαλάσσια) θα κυμανθεί ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 31 C. με  33C.  Και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 34 C.

Βέβαια, όπως είναι φυσικό ΕΚΕΙ που η υγρασία θα είναι περισσότερο ΑΥΞΗΜΕΝΗ τόσο θα αυξάνει ανάλογα ΚΑΙ ο δείκτης δυσφορίας...

Δηλαδή ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ που τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα είναι υψηλότερα , η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ θα είναι ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ από "τις πραγματικές θερμοκρασίες" που θα δείχνουν τα θερμόμετρα εκείνη την ώρα! 

Αντίθετα ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ θα παραμείνουν οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές αργά τις μεταμεσονύχτιες και ΠΡΩΤΕΣ πρωινές ώρες...

Φθάνοντας ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 23 C. με 25 C. Και ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και τους 26 C. 

Στον αντίποδα, με κάμποση δροσιά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τμήματα του τόπου μας ΟΧΙ μόνο στην ορεινή  / ημιορεινή ζώνη αλλά και χαμηλότερα σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κοιλάδες, λεκάνες κτλ. Όπου ο υδράργυρος ΔΕΝ θα ξεπερνά ΕΚΕΙ τους 20 C. με 22 C. ;) 

Τέλος οι άνεμοι κατά την διάρκεια του μεσημεριού - απογεύματος θα πνέουν είτε από δυτικές διευθύνσεις (κυρίως την Παρασκευή,  όπου δεν αποκλείεται ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να δούμε και "νοτιαδάκι") ή από βορειοδυτικές διευθύνσεις (κυρίως την Πέμπτη) φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ...Με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (περισσότερο την Πέμπτη).

Στο υπόλοιπο κάθε 24ωρου θα είναι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ασθενείς ή πιο ΤΟΠΙΚΑ θα επικρατεί ακόμη και σχεδόν νηνεμία (ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ δύναται να υπάρξουν κάποιες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 3 με 4 μποφώρ από διάφορες διευθύνσεις, εκείνες τις ώρες).

Καλό νέο μήνα (Αύγουστο) από αύριο Πέμπτη σε όλες και όλους, με υγεία και...

Με την ευχή (αν και τα τελευταία στοιχεία δυστυχώς ΔΕΝ είναι και τα πλέον ευχάριστα / καλύτερα) "να μας λυπηθεί ο Αύγουστος" και να κυλήσει ΚΑΠΩΣ "πιο ανθρώπινα", απ' ότι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος φέτος!!! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου