Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Με κυρίως μουντό σκηνικό θα μας βρει το πρωινό της πρώτης ημέρας του Φλεβάρη (Παρασκευή 01/02/2019) στην Κέρκυρα, ενώ σχετικά γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κάποιες τοπικές βροχές ή ψιλόβροχα - ψιχάλες κατά τόπους (καμία σχέση όμως με τις έντονες βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν). Θα επικρατήσει σταδιακά αρκετά δυνατός νοτιάς (έως 5 με 6 μποφώρ) και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Καλύτερα τα πράγματα από πλευράς φαινομένων το Σαββατοκύριακο (02-03/02/2019). Παρολαυτα κατά περιόδους θα επικρατούν αρκετές συννεφιές (δεν θα λείψουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας) και υπάρχει κάποια μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα να δώσουν κάποια ψιχάλα ή ασθενής τοπική βροχή οπουδήποτε στο νομό (τίποτα το ιδιαίτερο). Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και άλλο , φθάνοντας τα 5 με 6 και κατά τόπους ακόμη και τα 7 μποφώρ (στα επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν πρόσκαιρα ριπές νοτιά και στα 8 μποφώρ).
Η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο! Εάν βοηθήσει λίγο ο ήλιος τις επίμαχες ώρες (μεσημέρι - απόγευμα) τότε δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τιμές ακόμη και ΑΝΩ των 18 βαθμών κελσίου σε πολύ τοπικό πάντα επίπεδο. Αν όχι , τότε θα πρέπει να υπολογίζουμε γύρω στους 15 με 17 και ίσως πολύ τοπικά ακόμη και 18 C. μέγιστες θερμοκρασίες ημέρας.
Κατά τα άλλα , το Σαββατοκύριακο θα έχουμε την πρώτη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης (ασθενής έως μέτριας έντασης) προς την περιοχή μας για το 2019 . Έτσι αν καταφέρει τελικά και ψιχαλίσει κάπου , τότε θα είναι πιθανότατα με την μορφή λασποψιχάλας (κοκκινόχωμα).
Καλό τριήμερο σε όλους και όλες !!
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου