Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Καλό βράδυ Κυριακής φίλες και φίλοι ! Ευχάριστο ήταν το διήμερο "στεγνό" διάλειμμα του Σαββατοκύριακου στο νομό Κέρκυρας. Δυστυχώς όμως κάπου εδώ μας ...Τελειώνει και πάλι!
Έτσι το ξημέρωμα της Δευτέρας 28/01/2019 θα μας βρει με το γνώριμό μας μοτίβο . Δηλαδή μουντάδα, ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά υγρασίας, κατά τόπους αρκετά πυκνές ομίχλες στην ραχοκοκαλιά της βόρειας και εν μέρη της κεντροδυτικής Κέρκυρας αλλά και φυσικά με ... Τι άλλο ? Βροχή κατά περιόδους με συνοδεία δυνατού νοτιά!
Και για όσους κουράστηκαν με τις απανωτές κακοκαιρίες της περασμένης εβδομάδας (και τις τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν) , θα πρέπει να λάβουν κατά νου ότι χρειάζεται να οπλιστούν με περίσσια υπομονή καθώς ο άστατος καιρός μετά από το μικρό διάλειμμα , έρχεται για να μείνει!
Πάμε για νέα πολλά νερά διαρκείας. Τα φαινόμενα και πάλι τοπικά και κατά διαστήματα θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα. Ενώ μέσα στο παιχνίδι θα παραμείνουν οι τοπικές χαλαζοπτώσεις , οι πιθανοί υδροστρόβιλοι/ανεμοστρόβιλοι και οι δυνατοί άνεμοι που θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις τις επόμενες πολλές ημέρες.
Όπως καταλαβαίνετε παρόλο το στεγνό διήμερο που είχαμε , το έδαφος στην ουσία παραμένει κορεσμένο και καλό θα είναι να συνεχίσει να υπάρχει κάποια στοιχειώδη προσοχή το επόμενο διάστημα από τις αρμόδιες αρχές του τόπου μας.
Το μόνο παρήγορο της όλης κατάστασης , κάποια σύντομα (κατά κανόνα μικρής διάρκειας) "στεγνά" διαλείμματα στο ενδιάμεσο των κακοκαιριών.
Χονδρικά ο πολύ άστατος καιρός στην Κέρκυρα θα συνεχιστεί όχι μόνο έως την εκπνοή του Γενάρη αλλά τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη (χωρίς να αποκλείεται να πάρει και περαιτέρω παράταση η παραπάνω κατάσταση).
Η θερμοκρασία σε πρώτη φάση από την Τρίτη 29/01/2019 θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά ( περισσότερο όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της) , πτώση η οποία θα κορυφωθεί την Πέμπτη 31/01/2019 και θα γίνει κατά τόπους αρκετά αισθητή.
Οι άνεμοι εξαιτίας των διαδοχικών εκ δυσμάς διαταραχών που θα μας επηρεάζουν θα παρουσιάζουν σημαντικές αυξομειώσεις τις επόμενες ημέρες.
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου