Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Εκ νέου χιονόπτωση αναμένεται απόψε (νύχτα Τρίτης 08/01/2019) γύρω στα μεσάνυχτα και για ένα περίπου 4ωρο στα ορεινά της βόρειας Κέρκυρας. Μάλιστα προσωπικά εκτιμώ ότι πρόσκαιρα θα επιτευχθεί και αξιόλογη χιονόστρωση , ιδιαίτερα πάνω από τα 650 μέτρα . Νιφάδες χιονιού για πολύ λίγο ενδέχεται να πέφτουν και χαμηλότερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα έως περίπου και τα 400 μέτρα υψόμετρο στη βόρεια Κέρκυρα , ενώ λίγο πιο κάτω έως περίπου και τα 300 μέτρα την ίδια ώρα ίσως φανούν μισολιωμένες νιφάδες , ή χιονοχάλαζο συνοδεία χιονόνερου.
Βέβαια τα παραπάνω ελάχιστοι θα καταλάβουν αφού ο "λευκός επισκέπτης" αυτή τη φορά δεν θα αντέξει κόντρα στους δυνατούς νοτιάδες και την άνοδο του υδραργύρου . Έτσι λίγο πριν το ξημέρωμα της Τετάρτης (09/01/2019) , οι όποιες χιονοπτώσεις θα έχουν μετατραπεί σε χιονόνερο ακόμη και στην κορυφή του Παντοκράτορα και στη συνέχεια σε ισχυρή βροχόπτωση!
Κατά τα άλλα όσο αναφορά το υπόλοιπο νομό , μας περιμένουν δυο άκρως βροχερές ημέρες . Η Τετάρτη αλλά και η Πέμπτη . Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής όμως τα αναμένουμε μέσα στην Τετάρτη , με τα φαινόμενα τοπικά να έχουν παροδικά και έντονο χαρακτήρα κυρίως αυτή την ημέρα (υπάρχει πιθανότητα και για εκδήλωση τοπικής καταιγίδας) !
Οι άνεμοι την Τετάρτη θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι από νότιες γενικά διευθύνσεις. Ενώ την Πέμπτη από νοτιάδες θα γυρίσουν σταδιακά μέσα στην ημέρα σε πιο δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Βελτιωμένος ο καιρός από Παρασκευή.
Την Τετάρτη θα "μαλακώσει" κάπως ο καιρός με τους νοτιάδες , αλλά από την Πέμπτη με την στροφή των ανέμων σε πιο δυτικούς - βορειοδυτικούς θα "κρυώσει" και πάλι...
Ιάκωβος Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου