Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Βόρειο Ιόνιο - Νομός Κέρκυρας
Είδος ... "Πολυτελείας" , ο ήλιος το αμέσως επόμενο διάστημα στην περιοχή μας ! Αιτία η αλλαγή στην διάταξη των συστημάτων πάνω από την Ευρώπη. Έτσι ανοίγει μια νέα , πιο ... "Γνώριμη" καιρικά σελίδα για τα άκρα βορειοδυτικά της Ελλάδος. Εκείνη των νοτιάδων , της μουντάδας , της υψηλής υγρασίας αλλά και φυσικά των βροχών. Τα παραπάνω στοιχεία θα μας συντροφεύουν φίλες και φίλοι σε πρώτη φάση τουλάχιστον έως και τα τέλη του τρέχοντος μήνα (υπάρχουν κάποιες ενδείξεις να πάει και πιο πέρα η "βαλίτσα" , αλλά αυτό θα το ξέρουμε με σιγουριά λιγάκι παρακάτω). Έτσι μετά από μια ιδιαίτερα ψυχρή περίοδο για την Κέρκυρα , με παγωνιές αλλά και χιόνια (για 5 ολόκληρες ημέρες υπήρχε στρωμένο χιόνι στα ορεινά μας και μια ημέρα υπήρξε χιονόστρωση σε αρκετά ημιπεδινά - πεδινά τμήματα, ενώ από τα Χριστούγεννα και έως σήμερα μετράμε πολλές ημέρες όπου τα πρωινά είχαμε θερμοκρασίες αρκετά κάτω του μηδενός σε διάφορα σημεία) , μπαίνουμε σε μια άλλη με "κάπως" πιο μαλακό αλλά συνάμα βροχερό καιρό.
Έτσι από την Πέμπτη 17/01/2019 και για πολλές ημέρες επικρατέστερος άνεμος θα είναι ο νοτιάς , ο οποίος θα παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις καθώς θα μας πλησιάζουν και θα μας επηρεάζουν διαδοχικές βροχοφόρες διαταραχές εκ δυσμάς μας (Ιταλία).
Κυρίως από τη νύχτα της Πέμπτης λοιπόν και ιδιαίτερα στη συνέχεια, τοπικές βροχές , μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Φαινόμενα που κατά διαστήματα θα μας συντροφεύουν την Παρασκευή , το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα. Θα υπάρχουν βέβαια και τα λεγόμενα μικρά καιρικά "διαλείμματα" ενδιάμεσα. Αλλά η γενικότερη εικόνα για πολλές ημέρες στη γωνιά μας θα είναι εκείνη του πολύ άστατου καιρού. Η θερμοκρασία με τους νοτιάδες θα ανέβει λίγο και θα μαλακώσει "κάπως" , πολύ περισσότερο όμως όσο αναφορά τις ελάχιστες τιμές της. Κάποια πτώση του υδραργύρου διαφαίνεται γύρω στις 22 του μήνα (κυρίως στις μέγιστες τιμές της) , αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε, να το δούμε με πιο φρέσκα στοιχεία ξανά.
Καλά να περνάτε και να χαμογελάτε , κάνει καλό ! 
Α και μην ξεχάσετε να βγάλετε τα είδη πρώτης ανάγκης από την αποθήκη για το επόμενο διάστημα ... Ομπρέλα και αδιάβροχο ! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου