Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Καλοκαιρία θα επικρατήσει από την Κυριακή (Θεοφάνεια) και έως και την Τρίτη 08/01/2019 στην Κέρκυρα... Όμως το κρύο θα είναι τσουχτερό , ιδιαίτερα τις νύχτες και τα πρωινά . Μάλιστα από Δευτέρα ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει ακόμη λίγο , οπότε τα πρωινά της Δευτέρας και Τρίτης και με την βοήθεια της ξαστεριάς τη νύχτα , περιμένουμε το μέγιστο των χαμηλότερων θερμοκρασιών για το φετινό Χειμώνα έως τώρα στη γωνιά μας.
Γενικότερα οι συνθήκες πάχνης και παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες θα παραμείνουν και αύριο Κυριακή αλλά και έως και την Τρίτη. Ιδιαίτερα την Δευτέρα και την Τρίτη το πρωί ο υδράργυρος σε κάποια σημεία του νησιού μας θα βρεθεί και πάλι αρκετούς βαθμούς ΚΑΤΩ από το 0, γι ' αυτό και χρειάζεται προσοχή στους δρόμους . Σε πολύ τοπικό επίπεδο (ορεινά - ημιορεινά αλλά και χαμηλότερα μέσα σε ρεματιές , λειβάδια και κλειστές λεκάνες) περιμένουμε θερμοκράσιες πιθανόν XΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ και από τους (μείον) - 5 C. (ίσως πολύ τοπικά παρατηρηθούν ακόμη και - 6 με -7 C.)
Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του Σαββάτου , από Τετάρτη 09/01/2019 μας έρχεται νέα μεταβολή του καιρού στο βόρειο Ιόνιο . Αυτή τη φορά όμως με δυνατούς νοτιάδες , αξιόλογες βροχές - καταιγίδες και σταδιακά κάπως πιο "μαλακό" καιρό!
Καλό Σαββατόβραδο ... 
Ιάκωβος Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου