Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Το ρολόι δείχνει 20:00 και ο ημερήσιος υετός σήμερα Τετάρτη 23/01/2019 σε ορισμένα τμήματα της Κέρκυρας ήδη πλησιάζει τα 80 mm (και ενώ η βροχή συνεχίζει δυνατά) . Άξιο αναφοράς ότι από τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης 17/01/2019 όπου και ξεκίνησε να βρέχει έως και απόψε (βράδυ Τετάρτης 23/01/2019) υπάρχουν σημεία στο νησί μας όπου έχουν δεχθεί πάνω από 250 χιλιοστά βροχής !!!! 
Ενώ στα ίδια αυτά μέρη ο μηνιαίος υετός ήδη ξεπερνά τα 350 mm , με τις βροχές να ... Συνεχίζονται (Σε αυτά τα τμήματα πάμε σίγουρα για ΠΑΝΩ από 400 mm μηνιαίο υετό) !
Πλέον όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς το έδαφος είναι υπερ κορεσμένο από τις τεράστιες ποσότητες νερού που έχουν πέσει και ... Θα συνεχίσουν να πέφτουν και το επόμενο διήμερο στο τόπο μας!
Σχετική ύφεση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα κατά το πρώτο μισό της Πέμπτης 24/01/2019 στην Κέρκυρα , αλλά μόνο για μερικές ώρες, (χωρίς να λείπουν και πάλι όμως κάποια λιγότερα και ποιο τοπικά φαινόμενα). Από το δεύτερο μισό της Πέμπτης και ιδιαίτερα προς το βράδυ και ύστερα το νησί μας θα σαρωθεί εκ νέου από νέες δυνατές βροχές και καταιγίδες , που θα διατηρηθούν έως και την Παρασκευή.
Παρακάτω κάποιες σημερινές φώτος από το Βαλανειό...
Καλό βράδυ και προσοχή στους δρόμους ! http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου