Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Στην Ελλάδα φέτος μέχρι στιγμής ζούμε ένα Χειμώνα βγαλμένο από τα παλιά , με πολλά χιόνια και κρύα... Πολύ βορειότερα όμως , όσο και να σας φαίνεται παράξενο ... Ο Χειμώνας αγνοείται ακόμη ....  Δείτε την ανάρτηση του γνωστού επαγγελματία μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου στο προσωπικό του λογαριασμό εδώ στο Facebook !


ΙΣΛΑΝΔΙΑ 9-10 ΓΕΝΑΡΗ 2019:
+18 βαθμοί Κελσίου με ντάλα... νύχτα ενώ η μισή Ελλάδα έχει καλυφθεί απο χιόνι και η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλαδας με το ζόρι ξεπερνά το μηδέν!
Με την πρώτη ματιά ομολογώ ότι δεν το πίστεψα καθόλου, με τη δεύτερη που άρχισα να το συνειδητοποιώ ξαφνιάστικα. Με το που το επιβεβαίωσα όμως μετά απο επικοινωνία που είχα με την Ισλανδική ΕΜΥ απλά "έπαθα πλάκα" !!!
Όπως μάλιστα μου έγραψε σε μείλ ο Thorsteinn, ο Ισλανδός μετεωρολόγος της πρωινής βάρδιας σήμερα, η περιοχή που σημειώθηκε αυτή η απίστευτη μέγιστη θερμοκρασία στην καρδιά του χειμώνα στην Ισλανδία και με την νύχτα να κυριαρχεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας λέγεται Dalatangi και βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας. Εντυπωσιακά όπως μου έγραψε όμως είναι γενικά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα σε ολόκληρη την Ισλανδία που τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν μάλιστα και τους 10 βαθμούς Κελσίου μαζί με την αισθητότατη απουσία χιονιού στο νησί, κάνοντας λόγο για τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή και στην Ισλανδία!
Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου