Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Βόρειο Ιόνιο - Νομός Κέρκυρας
Πρόσκαιρη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό κατά την διάρκεια της Δευτέρας (14/01/2019) με σταδιακά περισσότερη συννεφιά και την εκδήλωση τοπικών βροχών - τοπικές μπόρες (περισσότερο κατά το δεύτερο μισό της ημέρας).
Άνεμοι κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι. Από τη νύχτα στροφή των ανέμων σε βόρειους - βορειοδυτικούς , ενισχυόμενοι από αργά ... Η θερμοκρασία εξαιτίας του πιο νεφοσκεπούς ουράνιου θόλου και των όποιων φαινομένων θα σημειώσει μικρή πτώση όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της.
Ηλιόλουστη η Τρίτη 15/01/2019 αλλά με ... "Δόντια" ! Ο βοριάς θα φυσά κατά περιόδους και κατά τόπους δυνατά , ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του μεσημερο - απογεύματος και θα είναι παγερός! Σε περαιτέρω πτώση ο υδράργυρος.
Το ξεροβόρι θα μας χαρίσει καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα.
Καλοκαιρία και την Τετάρτη 16/01/2019 , με το κρύο όμως να διατηρείται (μόνο το μεσημέρι πιθανόν τοπικά να παρουσιάσει μια ανεπαίσθητη μικρή άνοδο της τάξεως των ένα με δύο βαθμών , σε σχέση με την Τρίτη) . Μάλιστα νωρίς το πρωί , για πολλοστή φορά τον φετινό Χειμώνα , σε διάφορα σημεία θα σχηματιστεί δυνατή πάχνη, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθεί και πάλι παγετός που δεν αποκλείεται πολύ τοπικά να είναι εκ νέου αρκετά ισχυρός ( στα γνωστά επιρρεπή στις αναστροφές σημεία του νησιού μας για μια ακόμη φορά ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει αρκετούς βαθμούς ΚΑΤΩ από το μηδέν τις πρώτες πρωινές ώρες).
Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί με γενικά χαμηλές εντάσεις και κυρίως από το βράδυ και ύστερα νοτιοανατολικοί ασθενείς.
Η παρακάτω φώτο μας έρχεται από τα εδάφη του χωριού μας . Πρόκειται για το ένα από τα δυο ποταμάκια που διασχίζουν τα περίχωρα του Βαλανειού και ρέουν ολόχρονα . Απόδειξη η παρακάτω φώτο η οποία τραβήχτηκε πέρυσι τον Αύγουστο !
Όμορφη Κυριακή να έχετε !!! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης καιρού). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου