Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και αυτή τη νέα εβδομάδα στο νομό Κέρκυρας. Μάλιστα από το απόγευμα - βράδυ της Δευτέρας 21/01/2019 αναμένεται εκ νέου σταδιακή επιδείνωση του καιρού στη γωνιά μας , με περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα! Να θυμίσουμε ότι στην Κέρκυρα βρέχει κατά διαστήματα από τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης 17/01/2019 και σε ορισμένα τμήματα έχει ήδη πέσει πολύ νερό με το έδαφος κατά τόπους να είναι κορεσμένο. Οπότε και χρειάζεται κάποια προσοχή αφού θα πέσει πολύ περισσότερο νερό τις επόμενες ημέρες!
Χονδρικά λοιπόν να ξέρετε ότι από τη νύχτα της Δευτέρας 21/01/2019 και έως τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή 25/01/2019 πάμε για κορύφωση των βροχοπτώσεων στα μέρη μας. Έτσι στο παραπάνω διάστημα κατά περιόδους και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρότατες βροχές (μεγάλης ραγδαιότητας και διάρκειας) , μπόρες και καταιγίδες , συνοδείας σφοδρών ριπαίων ανέμων (νοτιάδες) , κεραυνικής δραστηριότητας αλλά και δυνατών τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του τόπου μας θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση το παραπάνω διάστημα.
Τα πιο πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα σε τοπικό πάντα επίπεδο είναι : Διακοπές στην ηλεκτροδότηση από τους κεραυνούς ή τους πολύ ενισχυμένους ανέμους, τοπικές πλημμύρες ή κατολισθήσεις από τις δυνατές και συνεχείς βροχοπτώσεις, πτώσεις κλαδιών , δέντρων ή άλλων αντικειμένων από τους σφοδρούς ανέμους.
Δεν αποκλείεται να δούμε ξανά υδροστρόβιλους / ανεμοστρόβιλους (μετά τον ανεμοστρόβιλο που είχαμε το ξημέρωμα της Κυριακής στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων στη νοτιοδυτική Κέρκυρα) τις αμέσως επόμενες ημέρες στο βόρειο Ιόνιο.
Όμορφο βράδυ Κυριακής σε όλους και όλες ! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου