Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΑΡΚΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, σημειώθηκαν το τελευταίο 12ωρο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο νομό μας, όπως σας υποσχέθηκα ξανά χθες το απόγευμα, λίγο πριν αρχίσουν οι νέες βροχοπτώσεις στη γωνιά μας.
Τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα καιρού χθες πριν την έλευση του χαμηλού μάζεψαν ξαφνικά σε σημαντικό βαθμό τον υετό για την Κέρκυρα ...

Εκεί λοιπόν ο κάθε προγνώστης (κυρίως ο ερασιτέχνης αφού σε σχέση με τον επαγγελματία διαθέτει λιγότερα μέσα αλλά και γνώση) καλείται να λύση τον ... "Γρίφο" επιστρατεύοντας καθαρά την εμπειρία του και τις λιγοστές του γνώσεις , σκεπτόμενος στο παρελθόν ανάλογες καιρικές καταστάσεις τι κατάφεραν στον τόπο του (πορεία διαταραχής - ανεμολογικό πεδίο, ιδιομορφία εποχής μικροκλίμα της Κέρκυρας και άλλα).
Έτσι για μια ακόμη φορά πήρα το ρίσκο και η πρόγνωσή μου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία , αφού ο καιρός βρίσκεται εκεί έξω και όχι μέσα σε μια οθόνη !

Τώρα λίγα λόγια για την παραπέρα εξέλιξη του καιρού στη Χώρα των Φαιάκων.
Όπως σας είπα και την Κυριακή , η Τρίτη 09/04/2019 ,θα είναι ακόμη μια ημέρα με άστατο καιρό (λίγες διάσπαρτες τοπικές βροχές ή τοπικές μπόρες αλλά και διαστήματα σχετικά βελτιωμένου καιρού) . Τα φαινόμενα όμως θα έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα και θα είναι γενικά λιγότερο αξιόλογα από αυτά που μόλις προηγήθηκαν.
Οι άνεμοι κυρίως από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις γρήγορα μέτριοι και από το μεσημέρι τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Έντονη η ψύχρα έως και το κρύο για την εποχή, κατά τόπους.

Η Τετάρτη 10/04/2019 θα είναι η πιο ευχάριστη και όμορφη ημέρα από καιρικής πλευράς αυτή την εβδομάδα. Αρκετές ώρες ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα κατά τόπους ίσως πυκνώσουν λίγο περισσότερο (πολύ μικρή πιθανότητα για πολύ τοπική ψιχάλα ή σύντομο όμβρο κυρίως γύρω και κατά μήκος των ορεινών όγκων του βορρά). Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία σε άνοδο...

Από την Πέμπτη 11/04/2019 (ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό και ύστερα) όλα δείχνουν ότι ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό εξ Ιταλίας , θα αλλάξει ξανά το καιρικό σκηνικό στα μέρη μας!
Έτσι από εκεί και ύστερα θα πρέπει να υπολογίζουμε εκ νέου με αρκετές βροχές κατά διαστήματα. Ο πολύ άστατος καιρός κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να διαρκέσει έως τουλάχιστον και το ερχόμενο Σάββατο 13/04/2019 (ίσως και περισσότερο). Όμως καθώς απέχουμε πολύ έως τότε, θα υπάρξει έγκυρη νέα ενημέρωση , ενδιάμεσα. Απλά για την ώρα σας δίνω μια γενική εικόνα , για να έχετε ένα "μπούσουλα" για τις δουλειές και τις εξωτερικές δραστηριότητές σας. Οι άνεμοι θα γυρίσουν και πάλι σε νοτιάδες και κατά περιόδους θα ενισχύονται σημαντικά ενώ η θερμοκρασία με τον εκ νέου άστατο καιρό θα σημειώσει και πάλι σταδιακή πτώση.

Από χθες τη νύχτα λοιπόν έως και σήμερα στις 14:00 , τα Γουβιά , η Πετάλεια και το Τεμπλόνι δέχθηκαν 20 χιλιοστά βροχής , ενώ το Βαλανειό 22 χιλιοστα (και έπεται συνέχεια) !!

Όμορφο μεσημέρι Δευτέρας και μια ακόμη πιο ωραία και δημιουργική εβδομάδα σε όλους και όλες !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου