Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Σαρώνουν το νομό μας (Κέρκυρα) οι ιδιαίτερα ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι σήμερα Μεγάλη Τρίτη 23/04/2019, μάλιστα σε τοπικό επίπεδο παρατηρούνται ριπές νοτιά ακόμη και στα 9 μποφώρ (80 + km/hr) !
Περίπου η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο (Μεγάλη Τετάρτη 24/04/2019) με τους νοτιάδες να φθάνουν τα 5 με 6 και κατά τόπους τα 7 μποφώρ , ενώ πολύ τοπικά θα υπάρχουν και ριπές στα 8 μποφώρ (60 + km/hr).
Το νότιο ρεύμα θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Πέμπτη 25/04/2019 αλλά με κάπως πιο ασθενέστερες "δυνάμεις" . Ωστόσο και πάλι κατά τόπους πρόσκαιρα ενδέχεται να καταφέρνει να αγγίζει ισχυρές εντάσεις (κατά τόπους μέγιστες εντάσεις έως τουλάχιστον τα 5 με 6 μποφώρ , χωρίς να αποκλείεται πολύ τοπικά και κάποια ριπή στα 7 μποφώρ).
Δεν πλένουμε το αμάξι μας έως και την Μεγάλη Πέμπτη.
Αφού μετά τις λασποψιχάλες που είχαμε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας , υπάρχει πιθανότητα ένα πέρασμα από κάποια λασποψιχάλα ή ασθενής παροδική λασποβροχούλα να υπάρξει τοπικά και την Μεγάλη Πέμπτη. Όσο για την Μεγάλη Τετάρτη , αραιές νεφώσεις (κατά περιόδους πυκνότερες) αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα από σοβαρή μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης.
Χρειάζεται κάποια στοιχειώδη προσοχή από άτομα που πάσχουν από εποχιακές αλλεργίες ή άσθμα!
Η θερμοκρασία από αύριο Μεγάλη Τετάρτη και με την βοήθεια των νοτιάδων θα παρουσιάζει σταδιακή καθημερινή άνοδο ! Μάλιστα εάν βοηθήσει και λίγο ο ήλιος τότε πρόσκαιρα θα πιάσουμε και θερμοκρασίες Ιουνίου τα μεσημέρια (αρκετά 25αρια , ενώ πολύ τοπικά και υπο συγκεκριμένες συνθήκες , ίσως για λίγο ακόμη και 26 με 27 βαθμούς κελσίου) !! Άξιο αναφοράς ότι θα "ζεστάνουν" αισθητά ακόμη και οι νύχτες μας το επόμενο τριήμερο !!
Καλά να περνάτε, τα λέμε σύντομα ξανά, με τα νεότερα στοιχεία που θα αφορούν την Μεγάλη Παρασκευή και έως την δεύτερη ημέρα του Πάσχα !! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου