Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Μικρές και "επιλεκτικές αναταράξεις" στο καιρικό σκηνικό του νομού Κέρκυρας έως και την Πρωτομαγιά ...
Η θερμοκρασία μετά τον απότομο και φυσικά αρκετά πρώιμο Ιούνιο της περασμένης εβδομάδας έχει επιστρέψει ξανά στα φυσιολογικά για την εποχή που διανύουμε επίπεδα.

Τόσο σήμερα Δευτέρα του Πάσχα λοιπόν όσο και αύριο Τρίτη του Πάσχα αλλά έως και την Τετάρτη πρώτη του Μάη και ενώ στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού μας , ο καιρός θα κρατηθεί σε γενικές γραμμές καλός θα ... Υπάρξουν ορισμένα τμήματα κυρίως στο νησί της Κέρκυρας όπου παροδικά η συννεφιά θα πυκνώνει περισσότερο και είναι πιθανό εκεί και μόνο εκεί να καταφέρει (πολύ τοπικού χαρακτήρα) να αφήσει μια ψιχάλα (σήμερα) έως και κάποιο τοπικό όμβρο ή σύντομη τοπική μπόρα (Τρίτη 30/04/2019 - 01/05/2019) ...

Οι άνεμοι αρχικά νοτιάδες και στη συνέχεια πιο δυτικοί - βορειοδυτικοί. Όλες τις παραπάνω ημέρες με εντάσεις που δεν θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Η θερμοκρασία μετά τα 27αρια και τον πρώιμο Ιούνιο που προηγήθηκε , πλέον βρίσκεται και θα βρίσκεται τουλάχιστον μέχρι και την Πρωτομαγιά σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (μέγιστες 18 - 21C. κατά μέσο όρο πάντα). Έντονη η ψύχρα έως και το κρύο, πάντα για τα δεδομένα της εποχής , κατά τόπους τη νύχτα και την αυγή (στα ορεινότερα αλλά και χαμηλά σε αναστροφικά σημεία , όπως είναι κομμάτια μέσα σε λειβάδια , ρεματιές , δίπλα σε ποτάμια , μέσα σε λεκάνες κτλ. όπου περιμένουμε και μονοψήφιες τιμές) .

Όμορφη εβδομάδα σε όλους και όλες !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου