Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Επιστροφή της καλοκαιρίας στην Κέρκυρα ύστερα από ένα δεκαήμερο άστατου καιρού και επιτέλους άφθονων ευεργετικών βροχοπτώσεων ...

Πέφτει η αυλαία του ... Απριλιάτικου "μποναμά" που σας έταξα στις αρχές του μήνα , ύστερα από την παρατεταμένη ξηρασία που προηγήθηκε το δίμηνο Φλεβάρη - Μάρτη.
Έτσι από αύριο Τρίτη 16/04/2019 ο νομός Κέρκυρας εισέρχεται σε περίοδο καλοκαιρίας , ύστερα από 10 ολόκληρες ημέρες πολύ άστατου καιρού αλλά και αρκετών έως κατά τόπους πολλών αξιόλογων βροχοπτώσεων που τόσο είχαμε ανάγκη.
Ο νομός μας ποτίστηκε καλά από άκρη σε άκρη και κανείς δεν έμεινε "παραπονεμένος" όπως σας τόνιζα συνεχώς στις αρχές του μήνα πριν ξεκινήσουν οι βροχές, αφού τότε υπήρχε ακόμη σοβαρό θέμα ανομβρίας!
Τώρα πλέον η ξηρασία που προηγήθηκε αποτελεί μακρινό παρελθόν και οι λιακάδες που θα ακολουθήσουν θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες , με την φύση και το περιβάλλον να έχουν βρει ξανά τις ισορροπίες τους ... :)

Αρκετές ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά από αύριο Τρίτη 16/04/2019 λοιπόν και προοδευτική επικράτηση "στεγνού" καιρού ! Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε στεριά ή θάλασσα (γενικά χαμηλές εντάσεις) και θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις. Ενώ η θερμοκρασία από την Τετάρτη 17 του μήνα θα σημειώσει σταδιακή άνοδο (ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της ημέρας), επιστρέφοντας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Να έχετε μια ευχάριστη εβδομάδα !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου