Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου στην Κέρκυρα ...

Σάββατο του Λαζάρου 20/04/2019 : Λιακάδας συνέχεια , με λαμπρή ηλιοφάνεια (ίσως κυρίως τις μεσημεριανές ώρες κάνουν την εμφάνιση τους κάποια σκόρπια συννεφάκια άνευ σημασίας) και το μεσημέρι να παρατηρούνται αρκετά 20αρια σε διάφορα σημεία του νησιού. Σαφώς και στα ορεινότερα καθώς και σε παραλιακά τμήματα ιδιαίτερα της βόρειας και δυτικής πλευράς ο υδράργυρος το μεσημέρι θα βρίσκεται κατά μέσο όρο δυο με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Παρολαυτά έντονη θα παραμείνει η ψύχρα έως και το κρύο πάντα για την εποχή , κατά τόπους στο νησί τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Άνεμοι κυρίως από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι , τρία με τέσσερα και το μεσημέρι - απόγευμα τοπικά έως και 5 μποφώρ για λίγο (από αργά τη νύχτα θα γυρίσουν σε νοτιάδες με περίπου την ίδια ένταση).

Κυριακή των Βαίων 21/04/2019 : Μετά από πέντε συνεχείς ημέρες με λιακάδα (Τρίτη - Σάββατο) η Κυριακή των... "Βαγιώνε" (όπως την αποκαλούμαι στα μέρη μας) θα ξημερώσει κάπως "μελαγχολικά". Έτσι ήδη από το πρωί γενικότερα στο νομό μας θα υπάρχει αρκετή συννεφιά η οποία μάλιστα κατά τόπους θα έχει την τάση να πυκνώνει περισσότερο (δεν θα λείπουν και κάποια "ανοίγματα").
Υπάρχει μικρή έως σχεδόν μέτρια πιθανότητα (γύρω στο 30 με 40% πάντα με τα στοιχεία της Παρασκευής όπου και γράφτηκαν τα λόγια που διαβάζετε) στο διάβα τους τα σύννεφα της Κυριακής να αφήσουν κάπου , οπουδήποτε στο νομό (ελαφρώς μεγαλύτερη η πιθανότητα για το νησί της Κέρκυρας και τα Διαπόντια νησιά μας και μικρότερη για τους Παξούς) μια ψιχάλα ή πρόσκαιρη ελαφρά βροχούλα (όχι κάτι το ιδιαίτερο και αν τελικά καταφέρει να συμβεί θα είναι πολύ τοπικού χαρακτήρα).

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέχρι μέτριους , τρία με πέντε μποφώρ , ενώ τοπικά σε ορισμένα υψώματα του νησιού καθώς και σε θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της νότιας - δυτικής και βορειοδυτικής πλευράς (μέσα οι Παξοί και τα Διαπόντια με περισσότερη έμφαση στους Οθωνούς) δεν αποκλείονται για λίγο και ριπές στα 6 μποφώρ (ισχυροί).

Η θερμοκρασία την Κυριακή με την αναμενόμενη περισσότερη συννεφιά θα σημειώσει μικρή κάμψη όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της , της τάξεως των δυο με τριών βαθμών συγκριτικά με το Σάββατο. Ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας την Κυριακή καθόλη την διάρκεια του 24ωρου.

Χαρούμενο και αν γίνεται ξεκούραστο Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες ... :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου