Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

"Κλείσαμε" ένα 24ωρο από όταν ξεκίνησαν οι πρώτες τοπικές βροχές στην Κέρκυρα , δηλαδή από χθες αργά το απόγευμα (Πέμπτη 04/04/2019) έως και σήμερα (βράδυ Παρασκευής 05/04/2019) .
Σε αυτή την πρώτη φάση , ναι πράγματι έβρεξε παντού στο νομό αλλά όμως στην ουσία οι ... Αξιόλογες ποσότητες βροχής για μια ακόμη φορά προτίμησαν μόνο ορισμένες περιοχές της βόρειας Κέρκυρας.

Για να καταλάβετε την διαφορά αρκεί να σας πω ότι σε τμήματα της βόρειας - βορειοδυτικής ενδοχώρας (πάντα σε τοπικό επίπεδο) και ιδιαίτερα στα ημιορεινά και ορεινά του βορρά στο νησί μας μέσα στο τελευταίο 24ωρο έπεσαν στα μεν πρώτα έως και 20 mm και στα δεύτερα έως και 40 mm !!

Αντίθετα στα κεντρικά και νότια του νομού μας, το ύψος της βροχής που έπεσε δεν κατάφερε να φθάσει ούτε καν τα 10 mm (KATΩ από 10 mm έως και αυτή την ώρα παντού εκεί) !!!!

Ο άστατος καιρός ήρθε για να μείνει όπως σας τόνισα εδώ ήδη στην πρόβλεψη της περασμένης Δευτέρας.
Έτσι οι τοπικές βροχές και οι μπόρες θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα.
Όσο αναφορά το κοντινό μέλλον , μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το διάστημα δεύτερο μισό Κυριακής και ιδιαίτερα νύχτα Κυριακής (07/04/2019) έως και πρωινές ώρες Δευτέρας (08/04/2019) στην Κέρκυρα.
Μέσα σε αυτό χρονικό διάστημα περιμένουμε περισσότερες και κατά τόπους εντονότερες βροχοπτώσεις όπου δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδευτούν και από τοπική καταιγίδα (πιθανή τοπική χαλαζόπτωση).

Όπως σας είπα και την προηγούμενη Δευτέρα , ο Απρίλης δεν θα αφήσει κανένα "παραπονεμένο" !
Καλό βράδυ Παρασκευής σε όλους και όλες ... :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου