Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Νομός Κέρκυρας

Γενική καλοκαιρία έως και την Κυριακή του Πάσχα ...

Χωρίς κανένα πρόβλημα τουλάχιστον από καιρικής πλευράς θα διεξαχθούν κάθε είδους εξωτερικές δραστηριότητες και εορταστικές εκδηλώσεις όλες τις επόμενες ημέρες και έως και την Κυριακή του Πάσχα στην Κέρκυρα !

Τελευταία ημέρα θολούρας και Αφρικάνικης σκόνης η Μεγάλη Παρασκευή . Η θερμοκρασία και πάλι το μεσημέρι θα βρεθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (πρώιμος Ιούνιος με τοπικά 25 - 27 C.) Νοτιάς αλλά με χαμηλές εντάσεις και φυσικά καλοκαιρία ...

Μέγα Σάββατο : Καλοκαιρίας συνέχεια , με την Αφρικάνικη σκόνη να αποτελεί πλέον παρελθόν ... Βοριαδάκι (χαμηλές εντάσεις) και σταδιακά καλύτερης ποιότητας αέρας αλλά και ορατότητα.
Η θερμοκρασία θα κάνει μισό κλικ προς τα κάτω αλλά και πάλι θα βρίσκεται σε πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα το μεσημέρι με κατά μέσο όρο 22 με 24 C. μέγιστες τιμές.

Κυριακή του Πάσχα με ... Τι άλλο ? Είπαμε , καλοκαιρία !
Το βοριαδάκι θα παραμείνει , αλλά με γενικά χαμηλές και ευχάριστες εντάσεις που δεν θα προκαλούν κανένα πρόβλημα σε στεριά ή θάλασσα (μόνο το μεσημέρι - απόγευμα κατά τόπους ίσως καταφέρει να αγγίξει πρόσκαιρα τα 5 μποφώρ). Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 21 με 23C. πάντα κατά μέσο όρο και σαν γενική εικόνα αφού εννοείται ότι οι αριθμοί μεταβάλλονται ανάλογα με το που βρίσκεται ο καθένας μας , π.χ. στην πόλη , στο νότο ή στα ορεινά κτλ.

Γρίφος ακόμη η εξέλιξη για τις τελευταίες δυο ημέρες του Απρίλη (Δεύτερη και Τρίτη ημέρα του Πάσχα) αφού έως και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη που γράφτηκαν ότι διαβάζετε, υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα χωρίς να μας αφήνουν περιθώρια για ασφαλής και αξιόπιστη πρόγνωση . Την απάντηση για τότε θα την γνωρίζουμε με σχετική σιγουριά γύρω στο Μέγα Σάββατο.

Σας εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα ! Να περάσετε όμορφα ... :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου