Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

 13 Μάρτη 2022 όπως ακριβώς ... 13 Γενάρη 2022 ! :)  

Αφιερωμένο σε όλες και όλους εκείνους που "τελείωσαν" ΚΑΙ τον φετινό Χειμώνα είτε από τις 20 Φλεβάρη ή και από την πρώτη του Μάρτη αντίστοιχα! ;) 

Νωρίς το πρωί σήμερα (και γενικότερα ΟΧΙ μόνο σήμερα φυσικά, αλλά πολλές φορές εντός του φετινού Μάρτη έως τώρα, συνοδεία αξιόλογων χιονοπτώσεων με αξιόλογες χιονοστρώσεις στα ορεινά μας) παρατηρήθηκαν όπως αναμενόταν ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες ! Ενδεικτικά αναφέρω ΚΑΠΟΙΑ σημεία της Κέρκυρας (αναφορές από τους υπάρχοντες μετεωρολογικούς σταθμούς , καθώς και θερμόμετρα αυτοκινήτων)...

Γαζάτικα  Κορακιάνας (ΙΜΣ) : - (μείον) 5 C.  / "κατοικημένη" πεδινή ζώνη κεντρο - βόρειας Κέρκυρας.

Λειβάδι Βελονάδων (θερμόμετρο αυτοκινήτου του φίλου Βασίλη Κοντογιώργη) : - (μείον) 4 C. / "κατοικημένη" πεδινή ζώνη βόρειας Κέρκυρας.

Τεμπλόνι : (ΕΜΥ) : - (μείον) : 3,6 C. / "κατοικημένη" πεδινή ζώνη κεντρο - βόρειας Κέρκυρας.

Ορεινή Πετάλια (ΙΜΣ , 650 μέτρα υψόμετρο) :  - (μείον) 2,4 C. / "κατοικημένη" ορεινή ζώνη βόρειας Κέρκυρας.

Παραθαλάσσια μαρίνα Γουβιών (ΕΑΑ. μηδενικό υψόμετρο, δίπλα στην θάλασσα) :  - (μείον) 1 C. / "κατοικημένη" παραθαλάσσια ζώνη της κεντρο - βόρειας Κέρκυρας , στο πιο ανατολικό κομμάτι της.

Βλέπουμε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες τούτης εδώ της σελίδας , πως και φέτος , όπως "συνήθως" συμβαίνει κάθε χρόνο, ο καιρός  ΔΕΝ συμβαδίζει ΠΟΤΕ ή ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ακριβώς με το ημερολόγιο... ;)

 Ο λόγος ΟΧΙ μόνο για την "λήξη" του Χειμώνα , αφού αυτό ισχύει "συνήθως" ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ για όλες τις εποχές του έτους ! 

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί λοιπόν και  στο "τελείωμα" της Άνοιξης , τότε που μου γράφετε/λέτε πότε επιτέλους θα έρθει το Καλοκαίρι όπως το ξέρουμε (ενώ επικρατεί ΣΧΕΤΙΚΗ ψύχρα ακόμη , χωρίς να λείπουν και κάποιες τοπικές βροχές /μπόρες κατά διαστήματα και μέσα φυσικά σε "μέρος" του Ιουνίου). Ανάλογα τα πράγματα βέβαια και σε "κομμάτι" του Σεπτέμβρη , τότε που με ρωτάτε πότε επιτέλους θα φύγει το Καλοκαίρι που "ψηθήκαμε" και θα δροσίσει / Φθινοπωριάσει λίγο !  :) 

Στα του Παρόντος τώρα , ΔΕΝ έχει αλλάξει κάτι από εκείνα τα λόγια που γράφτηκαν εδώ την περασμένη Παρασκευή και παραμένουν στην κορυφή της σελίδας ! Οπότε πράγματι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ της θερμοκρασίας , με αποτέλεσμα γύρω στα μέσα της νέας εβδομάδας ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να ... "Μυρίσει" ΚΑΠΩΣ  Άνοιξη (μετά από αρκετό καιρό , ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ο καιρός θα "μαλακώσει" αισθητά)  ... Αλλά όπως σας τόνισα και στην δημοσίευση της Παρασκευής ο Χειμώνας ΔΕΝ θα έχει πει ακόμη την "τελευταία του λέξη" !! ;) :) 

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την παραπέρα καιρική εξέλιξη , σας περιμένουν στην επόμενη ανάρτηση ... 

Πριν σας αποχαιρετήσω νιώθω την ανάγκη να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου , για την τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη , αγάπη και υποστήριξη που δέχομαι καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια ... ΟΧΙ  πια μόνο μέσα από το διαδίκτυο  , αλλά και στην καθημερινότητά μου , όπου πολλοί/πολλές από σας που συναντώ στο δρόμο μου, έχετε πάντα ένα καλό λόγο να μου πείτε για τις προγνώσεις μου ! 

Για έναν ερασιτέχνη που έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες από την ζωή του  χρόνια τώρα , μόνο και μόνο κάνοντας το χόμπυ του για την μεγάλη του λατρεία που είναι ο καιρός , ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ... Όλη αυτή η "αναγνώριση" της "δουλειάς" του (έστω και "ερασιτεχνικής" πάντα) είναι αν μη τι άλλο συγκινητική !! 

Όμορφο μεσημέρι Κυριακής σε όλες και όλους σας !! 

P.S. Οι φωτογραφίες είναι από τα εδάφη του χωριού μας ("Βαλανειό") . Μάλιστα την φώτο με τον πάγο την τράβηξα νωρίς το μεσημέρι σήμερα, όπου στα σκιερά σημεία , ο πρωινός παγετός δεν είχε ακόμη υποχωρήσει... Ενώ στην άλλη διακρίνονται στο βάθος δεξιά τα "φορτωμένα" με χιόνι ακόμη, απέναντι Ηπειρωτικά βουνά.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου