Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

 Μια από τις πολλές φορές κάθε χρόνο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των Κερκυραίων ΔΕΝ παίρνει απολύτως χαμπάρι (εξαιρούνται εκείνοι που συνήθως ασχολούνται με τα καιρικά).

Όπως σας είχα γράψει λοιπόν στην πρόγνωση της περασμένης Παρασκευής , για σήμερα Καθαρά Δευτέρα ... Η πιθανότητα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ στον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα να έβλεπαν και πάλι χιόνι σήμερα τα χαράματα/νωρίς το πρωί, ήταν μεγάλη.
Έτσι και έγινε ... Παροδικά το γύρισε σε "κανονική χιονόπτωση" τα χαράματα κυρίως ΠΑΝΩ από τα 700 - 750 μέτρα (δηλαδή στις μη κατοικημένες περιοχές του ψηλότερου βουνού της Κέρκυρας, όπου για λίγο υπήρξε και πασπάλισμα εκεί) . Ενώ λίγο χαμηλότερα στους πιο ορεινούς οικισμούς του νησιού μας (Στρινύλας, Πετάλια , γύρω στα 630 με 650 μέτρα υψόμετρο) έπεσε χιονόνερο σε συνδυασμό με νιφάδες.
Παρακάτω μια χαρακτηριστική φωτογραφία από την κάμερα του ΙΜΣ στην Πετάλια εκείνη την ώρα , με την θερμοκρασία να βρίσκεται στους 1,7 C.







Όσο για την καιρική μας συνέχεια , οι απαντήσεις σας βρίσκονται στην κορυφή της σελίδας ... 🙂












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου