Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Τι αναμένεται να συμβεί στο καιρικό σκηνικό του βορείου Ιονίου τις αμέσως επόμενες 48 ώρες (δηλαδή από αύριο Τετάρτη 30/03/2022 έως και μεθαύριο Πέμπτη 31/03/2022) ; Παρακάτω βρίσκεται η καθιερωμένη αναλυτική πρόγνωση , καθώς και μια ματιά για το τι μέλλει ("καιρικά") γενέσθαι παραπέρα, στα μέρη μας ...   :) 

Ας πάμε γρήγορα να δούμε λοιπόν , καλοί μου φίλοι και φίλες τούτης εδώ της σελίδας τις αναμενόμενες καιρικές εξελίξεις για το νομό Κέρκυρας, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία της Τρίτης !  :)

Για αύριο Τετάρτη 30/03/2022 : ΣΤΑΔΙΑΚΑ η λαμπρή λιακάδα της Τρίτης θα μας αποχαιρετήσει ... Έτσι ήδη από την αρχή της ημέρας θα πρέπει να υπάρχουν αραιές νεφώσεις , που θα εναλλάσσονται με ΚΑΠΟΙΑ διαστήματα ηλιοφάνειας (όπως λέω και ξανά λέω κάθε φορά, το ίδιο θα ισχύσει και αύριο. Εννοώ ότι ανάλογα την κάθε περιοχή / που θα βρίσκεται κανείς πάνω στην Χώρα των Φαιάκων, από εκεί θα εξαρτηθεί και πόσο ήλιο θα "προλάβει" να δει). Μάλιστα καθώς θα κυλούν οι ώρες , οι υπάρχουσες τοπικές συννεφιές θα έχουν την τάση ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο... Οπότε και ΚΥΡΙΩΣ από αργά τις απογευματινές / πρώτες βραδινές και μετέπειτα ώρες θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχούλες ή ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ψιχάλες / ψιλόβροχο ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ . Όμως προς το μεσημέρι και ύστερα περιμένουμε βαθμιαία ενίσχυση του νοτιά , στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τα 6 μποφώρ, με κάποιες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , στα 7 μποφώρ, από το απόγευμα και μετά... 

Ο υδράργυρος σε γενικές γραμμές ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή , σε σχέση με την Τρίτη . Ωστόσο σε εκείνα τα τμήματα του νομού μας όπου η συννεφιά θα "προλάβει" να γίνει πιο "συμπαγής" ήδη από νωρίς το μεσημέρι, η θερμοκρασία θα σημειώσει μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ πτώση της τάξεως των δυο βαθμών κατά μέσο όρο.

Αρκετά περισσότερη θολούρα απ ΄ότι σήμερα Τρίτη, θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα πάνω από το τόπο μας αύριο , αφού η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς ολόκληρη την δυτική πλευρά της Ελλάδας γενικότερα , θα συνεχιστεί με ΣΤΑΔΙΑΚΑ μεγαλύτερη ένταση ... 

Για την Πέμπτη 31/03/2022 : Ο φετινός Μάρτης θα μας αποχαιρετήσει με αρκετή συννεφιά που ανά διαστήματα θα είναι πιο "βαριά" και υπάρχει πιθανότητα για ένα ή και περισσότερα "περάσματα" κάποιας / κάποιων τοπικών βροχοπτώσεων ή ψιχάλας / ψιλόβροχου , εντός του 24ωρου αυτής της ημέρας ((ανάλογα την κάθε περιοχή. Επίσης δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ η εκδήλωση μπόρας ή παροδικής καταιγίδας).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ... Ναι καλά διαβάσατε μέσα στην Πέμπτη οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω (ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ) από άκρη σε άκρη στην γωνιά μας. Θα πρέπει να υπολογίζουμε σε πολύ ισχυρούς έως κατά τόπους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας. Δηλαδή θα μιλάμε για 6 με 7 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 8 μποφώρ , ενώ ΣΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΙΑ προσωπικά περιμένω οπωσδήποτε ακόμη και κάποιες πολύ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές νοτιά , στα 9 μποφώρ ... ΙΣΩΣ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ για λίγο έως και 10 μποφώρ "δύναμη" !!!

Η θερμοκρασία ΔΕΝ δείχνει να μεταβάλλεται σημαντικά στην περιοχή μας , σε αντίθεση με άλλες γωνιές της Ελλάδας, όπου θα βρεθεί σε σχεδόν Καλοκαιρινά επίπεδα ... Παρολ ΄αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο , εφόσον όμως καταφέρει να βγει έστω και για λίγο ο ήλιος κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας ... Τότε και μόνο τότε, όπου συμβεί και αν καταφέρει να συμβεί τελικά αυτό , τότε ΜΟΝΟ ΣΤΑ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  ΑΥΤΑ  ΣΗΜΕΙΑ , οι μέγιστες τιμές της , θα ανέβουν ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ (κατά την ταπεινή μου γνώμη και εμπειρία, η πιθανότητα να συμβεί όμως αυτό, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΑΜΙΝΗ. Οπότε σε εμάς, σε αντίθεση με περιοχές της ανατολικής και ιδιαίτερα της νότιας Ελλάδας που θα βιώνουν το αντίθετο ... Εδώ θα παραμείνει η ψύχρα που σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους και τις τοπικές βροχές, κατά τόπους θα είναι έντονη ακόμη και το μεσημέρι) . 

Κατά τα άλλα η θολούρα στην ατμόσφαιρα θα γίνει εντονότερη, περιορίζοντας και άλλο την ορατότητα , καθώς η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης θα κορυφωθεί μέσα στην Πέμπτη, με το εν λόγω φαινόμενο να είναι ΕΝΤΟΝΟ! Σίγουρα θα χρειαστεί ΠΡΟΣΟΧΗ από ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ εκείνα ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ από ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ της εποχής , ΑΣΘΜΑ κτλ.  

Εννοείται πως ότι "πέφτει" το ερχόμενο 48ωρο (ψιχάλες/βροχόπτωση) θα είναι με την μορφή "λάσπης/κοκκινόχωμα". 

Τέλος , πριν σας αποχαιρετήσω , αξίζει να αναφέρω ότι ΔΕΝ άλλαξε τίποτα από εκείνα τα λόγια που γράφτηκαν εδώ την περασμένη εβδομάδα (αυτό για όσες/όσους "διαβάζουν ολόκληρες" τις αναρτήσεις μου κάθε φορά) ... Έτσι με λίγα λόγια από το βράδυ της Τετάρτης 30/03/2022 και έως και τις πρώτες ημέρες του Απρίλη ο πολύ άστατος καιρός θα διατηρηθεί στο νομό μας (κάτι το οποίο , όπως ήδη ανέφερα γράφτηκε πολλές ημέρες πριν εδώ , ξανά. ΑΡΧΙΚΑ λοιπόν , κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα , θα ξεκινήσουμε με ΛΙΓΑ ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα , ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ αυτά θα γίνονται ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, απασχολώντας πολλά τμήματα της Χώρας των Φαιάκων). Μέσα στο παραπάνω διάστημα ο τόπος μας θα δεχτεί ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΕΣ /ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ (ενδιαφέρον φυσικά παρουσιάζει και η διακύμανση της θερμοκρασίας κατά το παραπάνω διάστημα , όπως και οι άνεμοι).  Γι ' αυτό μείνετε συντονισμένοι , καθώς θα έχουμε πολλά ακόμη να λέμε για τον καιρό μας και για ... Μετά την Πέμπτη!  ;) 

Επόμενο "ραντεβού" μας πρώτα ο Θεός , αυτή την Πέμπτη με την επόμενη "καιρική μου εκτίμηση" για το υπόλοιπο της εβδομάδας, στο νομό Κέρκυρας !  :)  

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου