Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το νομό Κέρκυρας (ισχύει από αυτή την Κυριακή 27/03/2022 έως και την ερχόμενη Τρίτη 29/03/2022) ... 

Καλό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους !! :) 

Με ... Καθαρά Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες (κατά κύριο λόγο, από πλευράς θερμοκρασίας) θα κυλήσει και το αμέσως επόμενο τριήμερο στα μέρη μας. Παρολ ' αυτά  θα υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ μικρές αλλαγές στο "καιρικό μας τοπίο" συγκριτικά με τα τελευταία 24ωρα, τα οποία κύλησαν ΜΟΝΟ με λιακάδα ! ;) 

Για αύριο Κυριακή 27/03/2022: Αρχικά θα πρέπει να περιμένουμε αραιές συννεφιές, που θα εναλλάσσονται με ΚΑΠΟΙΑ διαστήματα ηλιοφάνειας (αλλού κάπως μεγαλύτερα σε διάρκεια και αλλού μικρότερα). Οι εν λόγω τοπικές συννεφιές θα έχουν την τάση ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να πυκνώνουν αρκετά, ιδιαίτερα μέσα στο δεύτερο μισό του 24ωρου καθώς και στη νύχτα που θα ακολουθήσει. Μάλιστα εντός του 24ωρου (η πιθανότητα όμως αυξάνει λίγο περισσότερο τη νύχτα που θα ακολουθήσει, με έμφαση αργά ,βαδίζοντας προς την Δευτέρα) δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να υπάρξει "ένα πέρασμα" μιας ψιχάλας (τίποτα το ιδιαίτερο). Παράλληλα στο τόπο μας θα ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ να επικρατεί αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα , εξαιτίας της έναρξης μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης προς την γωνιά μας ... 

Οι άνεμοι πλέον ήδη από το χάραμα της Κυριακής θα έχουν στραφεί παντού σε νοτιοανατολικούς ασθενείς μέχρι μέτριους , δηλαδή στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Ωστόσο ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τόσο σε θάλασσα όσο και στη στεριά είναι πιθανό μέχρι το τέλος του 24ωρου να καταφέρει να βγάλει και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές νοτιά , στα 6 μποφώρ. 

Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή (πάντα σε σχέση με τις θερμοκρασίες που επικράτησαν το Σάββατο).

Για την Δευτέρα 28/03/2022: Το "πάνω χέρι" κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα το έχουν οι συννεφιές που ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι αυξημένες. Οπότε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τα ξημερώματα / νωρίς το πρωί και ΙΣΩΣ έως και το πρώτο μισό της Δευτέρας (κατά το συγκεκριμένο προαναφερθέν χρονικό διάστημα η πιθανότητα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη απ ' ότι στο υπόλοιπο μέρος της Δευτέρας) υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για κάποιο "πέρασμα" καθαρά τοπικού χαρακτήρα ψιχαλίσματος/ψιχάλας ή έως και μεμονωμένης ασθενούς βροχόπτωσης μικρής διάρκειας (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο). Η θολούρα στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να μας συντροφεύει , με την Αφρικάνική σκόνη να δηλώνει ξανά ΠΑΡΩΝ! 

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά έως ισχυροί (στα 3 με 5 και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 6 μποφώρ).

Ο υδράργυρος σε ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας , θα παρουσιάσει αξιόλογη άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές του (δηλαδή τις θερμοκρασίες που καταγράφονται μέσα στη νύχτα και έως την αυγή, πάντα σε σχέση με ότι προηγήθηκε). Αντίθετα οι μέγιστες θερμοκρασίες ΔΕΝ δείχνουν και πάλι να μεταβάλλονται σημαντικά στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία όπου θα σημειώσουν ΜΙΚΡΗ πτώση.

Τέλος για την Τρίτη 29/03/2022: Τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα επιστρέψουν , με τις τοπικές συννεφιές να είναι αισθητά λιγότερες συγκριτικά με τις προηγούμενες δυο ημέρες, παντού πιά στην Χώρα των Φαιάκων. Από την άλλη όμως η σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα θα παραμείνει, μιας και η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς τα μέρη μας ΔΕΝ θα σταματήσει! 

Οι άνεμοι θα φυσούν γενικά από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις και μόνο ΤΟΠΙΚΑ μέσα στην ημέρα από δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι.

Μια από τα ίδια θα έχουμε να κάνουμε και με την διακύμανση της θερμοκρασίας , αφού ΔΕΝ φαίνεται να σημειώνει κάποια άξια λόγου μεταβολή. 

Με λίγα λόγια αγαπημένοι ακόλουθοι τούτης εδώ της σελίδας , ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ημέρες ΔΕΝ περιμένουμε κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού, με ... Την θερμοκρασία να διατηρείται στα "κανονικά" για την εποχή , Ανοιξιάτικα επίπεδα. Βέβαια κλείνοντας και την αποψινή μου "καιρική εκτίμηση" οφείλω να σας ενημερώσω ότι , αυτά τα λιγοστά και τοπικού χαρακτήρα ασθενή φαινόμενα που  αναφέρω πιο πάνω (πολύ τοπικού χαρακτήρα ψιχαλίσματα/ μεμονωμένη ασθενής βροχόπτωση σύντομης διάρκειας), όπου καταφέρουν και "εάν τελικά" σημειωθούν (μιας και η πιθανότητα είπαμε είναι να μεν μικρή αλλά υπαρκτή) θα είναι οπωσδήποτε με την μορφή λασποψιχάλας (κοκκινόχωμα). Έτσι ,ακολουθεί μια φιλική συμβουλή από πλευράς μου ... Καλύτερα  Κυριακή και Δευτέρα , μην πλύνετε τα αυτοκίνητά σας ... ;) :) 

P.S. Σχετικά με την παραπέρα εξέλιξη του καιρού , απλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας , ότι τα στοιχεία παραμένουν "ενθαρρυντικά" για αλλαγή του σκηνικού στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου, προς το τέλος του Μάρτη καθώς και στο ξεκίνημα / πρώτες ημέρες του Απρίλη. Προς τα εκεί κατά πάσα πιθανότητα αρκετές βροχές δύναται να απασχολήσουν ΔΙΑΦΟΡΕΣ γωνιές του νομού μας , με την θερμοκρασία να παρουσιάζει κατά τόπους αξιόλογα "σκαμπανεβάσματα" και ενδεχομένως τοπικά αρκετά δυνατούς ανέμους να επικρατούν κατά διαστήματα. 

Όμως όλα τα παραπάνω , για την ώρα αποτελούν μόνο την τάση του καιρού  σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του Σαββάτου 26/03/2022 , δηλαδή το πιο "πιθανό καιρικό ΣΕΝΑΡΙΟ" για τότε και τίποτε περισσότερο ! Γι ' αυτό οφείλουμε να περιμένουμε δυο - τρεις ημέρες ακόμη πριν "κλειδώσουμε" ή όχι , το οτιδήποτε ... ;) 

Επίσης για όλες και όλους εσάς που υποφέρετε από τις διάφορες αλλεργίες της Άνοιξης κάθε χρόνο (γιατί υπάρχει και αυτή , η όχι και τόσο ευχάριστη πλευρά αυτής της εποχής, για πολλούς συνανθρώπους μας) , δυστυχώς τα νέα όπως προφανώς ήδη καταλάβατε ΔΕΝ είναι και τόσο ευχάριστα ...Καθώς , σταδιακά από αύριο Κυριακή και ύστερα οι αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες πάνω από το νομό μας ΔΕΝ θα είναι σύμμαχος σας ! Να προσέχετε ...

Εις το επανιδείν !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου