Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Γεια σας φίλες και φίλοι !! Και μετά λοιπόν τον πιο ΑΞΙΟΛΟΓΟ χιονιά του φετινού Χειμώνα, πάντα για τα ορεινά μας (νιφάδες ΤΟΠΙΚΑ έπεσαν πρόσκαιρα έως ακόμη και τα 350 μέτρα υψόμετρο στη βόρεια Κέρκυρα. Ενώ στα ψηλά του όρους Παντοκράτορα έβαλε γύρω στους 8 πόντους "στρωμένου" χιονιού), ο καιρός βελτιώθηκε ως προς τα φαινόμενα. Ας πάμε να δούμε ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ τι θα πρέπει να αναμένουμε το επόμενο διήμερο (για αύριο Πέμπτη 10/03 και μεθαύριο Παρασκευή 11/03/2022).

Γενικά για το ερχόμενο 48ωρο ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια λόγου αλλαγή στον καιρό του τόπου μας!

 Έτσι και τις δυο επόμενες ημέρες μας περιμένουν σε γενικές γραμμές μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Ωστόσο ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα βγάζει κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ και υπάρχει ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να υπάρξει ένα ΠΕΡΑΣΜΑ κάποιας ψιχάλας στα πεδινά/παραθαλάσσια και λίγου χιονόνερου στα ενδότερα έως και νιφαδόπτωσης (χιονόπτωση πολύ μικρής διάρκειας) ψηλότερα , σε σημεία στα ορεινά / ημιορεινά (δεν αποκλείεται ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κάποιες νιφάδες να παρατηρηθούν και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ημιπεδινά τμήματα). Τονίζω και πάλι πως μιλάμε για μια πολύ μικρή μεν αλλά όμως υπαρκτή πιθανότητα εκδήλωσης ΛΙΓΟΣΤΩΝ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ. Δηλαδή η γενική εικόνα του καιρού θα είναι αρκετά καλή.

Εκείνο που θα συνεχίσει θα είναι φυσικά το ΚΡΥΟ με ...Τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (απόλυτα Χειμωνιάτικες τιμές) να διατηρούνται. Μάλιστα τόσο το χάραμα / νωρίς το πρωινό της Πέμπτης , όσο και της Παρασκευής ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ στην Χώρα των Φαιάκων (όχι μόνο στα ορεινά/ημιορεινά αλλά και σε πεδινά τμήματα) θα παρατηρηθεί το φαινόμενο της πάχνης ("δροσόπαγος" στην διάλεκτο της Κέρκυρας), που ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ θα είναι έντονη. Παράλληλα ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ όχι μόνο στα ορεινά/ημιορεινά αλλά και σε σημεία στα πεδινά, θα υπάρξει παγετός , γενικότερα ασθενούς έως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ και μέτριας εντάσεως ("χονδρικά" στα παραπάνω πολύ συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει ο υδράργυρος να κατρακυλήσει στους μείον 1 με μείον 3 και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ πιθανόν έως και μείον 4 βαθμούς κελσίου).

Οι άνεμοι αύριο Πέμπτη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και ΤΟΠΙΚΑ κατά την διάρκεια της ημέρας έως ισχυροί (σε τοπικό επίπεδο παροδικά έως 6 μποφώρ) . Ενώ την Παρασκευή γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ ανατολικών διευθύνσεων έως μέτριοι (σε τοπικό επίπεδο για λίγο έως 4 και πιθανόν 5 μποφώρ). 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου