Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός στα μέρη μας αυτό το Σαββατοκύριακο και ποια η καιρική εξέλιξη για τη νέα εβδομάδα; Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στις τυχόν ερωτήσεις/απορίες σας ... ;) 

Καλό βράδυ Παρασκευής !!! Σε αντίθεση λοιπόν με άλλα τμήματα ιδιαίτερα της ανατολικής και νότιας Ελλάδας , όπου το ερχόμενο 48ωρο ΤΟΠΙΚΑ θα ντυθούν στα λευκά μέχρι και οι παραλίες τους (αναφέρω χαρακτηριστικά ότι αναμένεται να χιονίσει και να το "στρώσει" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ακόμη και σε κάποια πεδινά / παραθαλάσσια σημεία της βόρειας Κρήτης) , εδώ θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την λιακάδα μας. Δεν θα πρέπει όμως να έχουμε παράπονο (αυτό για τους λάτρεις του χιονιού που ζουν σε τούτα τα μέρη), αφού αυτή την φορά "πρόλαβε" να χιονίσει αξιόλογα και να το στρώσει "καλά" ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα ορεινά της βόρειας Κέρκυρας, την Τρίτη - Τετάρτη 08/03 - 09/03/2022) ! :) 

Έτσι ΟΧΙ ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (12/03 - 13/03/2022) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ΔΕΝ αναμένονται ΚΑΘΟΛΟΥ φαινόμενα στο τόπο μας (παντελής απουσία βροχοπτώσεων από άκρη σε άκρη στο νομό μας, με ΑΦΘΟΝΗ ηλιοφάνεια σε καθημερινή βάση). Οπότε μπορείτε να οργανώσετε άνετα και άφοβα οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητα για το επόμενο πενθήμερο (και θα σας πω για παρακάτω , στην επόμενη ανάρτηση). ;) 

Εκείνο όμως που θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να μας "ταλαιπωρεί" για δυο - τρεις ημέρες ακόμη , θα είναι το ΚΡΥΟ , ιδιαίτερα τη νύχτα και νωρίς το πρωί όπου θα είναι και πάλι τσουχτερό !! Μάλιστα ιδιαίτερα εντός του Σαββατοκύριακου (εν μέρη έως και στο "ξεκίνημα" της νέας εβδομάδας) το ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του καιρού θα είναι η διατήρηση των  πολύ χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών κατά τις νυχτερινές / πρώτες πρωινές ώρες ... Με αποτέλεσμα να έχουμε τον σχηματισμό πάχνης ("δροσόπαγος" στην διάλεκτο της Κέρκυρας) σε πολλά κομμάτια της Χώρας των Φαιάκων , που ΤΟΠΙΚΑ θα είναι ΕΝΤΟΝΗ. Παράλληλα ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ , όχι μόνο στα ορεινά/ημιορεινά αλλά ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και στα πεδινά , θα δημιουργείται παγετός , κατά βάση ασθενής έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΣΗΜΕΙΑ  μέτριας / σχετικά ισχυρής εντάσεως (γενικά γύρω στους μείον 1 με μείον 3 και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ έως και μείον 4 με μείον 5 βαθμούς κελσίου). Εννοείται ότι υπάρχει πιθανότητα για ΚΑΠΟΙΕΣ μεμονωμένες ζημιές σε καλλιέργειες, φυτά ή και δέντρα σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Ωστόσο ήδη μέσα στην ερχόμενη Δευτέρα 14/03/2022 και περισσότερο στη συνέχεια θα ξεκινήσει ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις ελάχιστες , όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα μέσα της νέας εβδομάδας ο υδράργυρος θα έχει πλέον καταφέρει να βρεθεί στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα και θα ... "Μυρίσει" Άνοιξη το μεσημέρι! :) 

Όμως και τα τελευταία στοιχεία "επιμένουν" για επαναφορά του πιο "Χειμωνιάτικου μοτίβου" (εκ νέου αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, σε πιο Χειμερινά επίπεδα) μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Όπως και να έχει , για την ώρα βέβαια αυτό αποτελεί ένα πιθανό σενάριο, με τις πιθανότητες είτε να ...Γίνει ή να μην γίνει  πραγματικότητα να είναι μοιρασμένες στο 50% / 50% αντίστοιχα , προς το παρών. Πρώτα ο Θεός , εδώ θα είμαστε να βλέπουμε πως θα αποφασίσει ο φετινός ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρων Μάρτης , να ξετυλίξει το υπόλοιπο καιρικό "κουβάρι" του !  

Τέλος να αναφέρω πως και από πλευράς ανέμων , ΔΕΝ θα υπάρξει τίποτα το ιδιαίτερο , μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (γενικά χαμηλές εντάσεις σε θάλασσα και στεριά).

P.S. Οι παρακάτω φωτογραφίες αφορούν τα επόμενα τρία πρωινά ... Και τις δυο τράβηξε ο γράφων στα εδάφη του χωριού μας. Την μια με την δυνατή πάχνη τον περασμένο Φλεβάρη και την άλλη με τον πάγο σήμερα νωρίς το πρωί ! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου