Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

 Ακριβώς όπως σας υποσχέθηκα την περασμένη Κυριακή 22 του μήνα, πράγματι σήμερα Τετάρτη 25/05/2022 καταγράφονται τα ΠΡΩΤΑ ΠΙΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ 29αρια - 30αρια του 2022 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ τμήματα ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ στο νομό μας. Ενώ ακόμη ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα προαναφερθέντα σημεία ο υδράργυρος φθάνει τους 31 C. με 32 C. με ... Το θερμοκρασιακό "ταβάνι" για σήμερα να είναι περίπου οι 33 C. και αυτό βέβαια ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...


Οι παραπάνω σημερινές μέγιστες τιμές φυσικά και ΔΕΝ είναι οι "φυσιολογικές" για την εποχή που διανύουμε ΑΝΤΙΘΕΤΑ ανέρχονται γύρω στους ΕΞΙ ΜΕ ΟΚΤΩ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ !! Τους 31 C. ΠΛΗΣΙΑΣΕ το θερμόμετρο σήμερα και στην μεριά μου , εδώ στο εσωτερικό της βόρειας Κέρκυρας ("Βαλανειό" - 30,8 C). Πάντως όπως εξίσου είχε τονιστεί εδώ μέρες πριν, οι ΤΟΠΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ευτυχώς ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (όχι παντού, αλλά σε πολλά σημεία) θα συνδυαζόταν με σχετικά χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας... Έτσι και έγινε , αρκεί να αναφέρω ως παράδειγμα την μεριά μου, όπου οι 30,8 C. συνοδεύτηκαν με μόλις 35% υγρασία !!

Παρόλ' αυτά σε "αρκετά" παραθαλάσσια (εννοείται, όχι σε όλα) καθώς και σε διάφορα πιο ορεινά κομμάτια του νομού μας, όπως επίσης τονίστηκε πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ήδη από την προηγούμενη Κυριακή εδώ ... Τα θερμόμετρα ΔΕΝ κατάφεραν να ξεπεράσουν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 25 C. με 27 C.

Η ίδια κατάσταση και ... Μάλιστα "ελαφρώς" ακόμη θερμότερη , αφού αναμένουμε και νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ θα συνεχιστεί ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ - ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (όπως επίσης γράφτηκε εδώ μέρες πριν). Έτσι το "υποσχόμενο" πρώτο 35αρι του 2022 που σας έδωσα ως "θερμοκρασιακό ταβάνι" ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (δηλαδή γύρω στους 10 βαθμούς ΠΑΝΩ από τα "φυσιολογικά" για τούτη την περίοδο πλαίσια) στην προηγούμενη μου ανάρτηση, με την αναμενόμενη "κορύφωση" αυτής της πρώτης θερμής εισβολής για φέτος, συνεχίζει να ισχύει στο ακέραιο!!

Όπως ...Σαφώς θα συνεχίσει να ισχύει και η περισσότερη ΣΧΕΤΙΚΗ "δροσιά" σε σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα του νομού μας (ως είθισται από εδώ και πέρα, ΚΥΡΙΩΣ στο νησί της Κέρκυρας, οι διαφορές στην διακύμανση της θερμοκρασίας, από γωνιά σε γωνιά , είναι και θα παραμείνουν ΜΕΓΑΛΕΣ) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σε διάφορα παραθαλάσσια καθώς και πιο ορεινά σημεία ... :)

Τέλος στην πρόγνωση της περασμένης Κυριακής (η οποία υπάρχει ακόμη σε τούτη την σελίδα, λίγο παρακάτω από εδώ), σας μίλησα ΚΑΙ για κάποιες πρώτες ενδείξεις που υπήρχαν τότε σχετικά με ... Κάποια αλλαγή του καιρού που φαινόταν για τη συνέχεια και ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ... ;)

Πράγματι λοιπόν ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ απλά ... Λόγω που ακόμη σήμερα έχουμε Τετάρτη ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ο πιθανός ΟΓΚΟΣ των φαινομένων (δηλαδή αν θα έχουμε έστω και για λίγο "αρκετές" τοπικές μπόρες ή καταιγίδες ή αν τελικά αυτές θα είναι "λιγοστές" και κυρίως "επιλεκτικές") και αν και κατά πόσο τα φαινόμενα αυτά ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι αξιόλογα / έντονα ή όχι ! Για την ώρα ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ "παίζουν" ... Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ή και δυο ακόμη ημέρες για να μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερα στοιχεία και τα λόγια μας να έχουν την "απαιτούμενη" αξιοπιστία (όλα τα παραπάνω σας τα έγραψα , καθώς δέχομαι πολλά μηνύματα καθημερινά, σχετικά με την εξέλιξη του καιρού για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο).

Πριν σας αποχαιρετήσω αξίζει αναφοράς ότι εκείνο που έχει ήδη "κλειδώσει" είναι η αναμενόμενη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας ΚΥΡΙΩΣ από την ερχόμενη Κυριακή 29/05/2022 και ύστερα ... Η οποία θα είναι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ της τάξεως των έξι με οκτώ βαθμών προς τα κάτω συγκριτικά πάντα με ότι θα έχει προηγηθεί (πάρα πολύ τοπικά μέχρι σχεδόν και 10 βαθμούς κάτω).

Τονίζω ξανά πως όσο αφορά την πιθανή εκδήλωση των προαναφερθέντων τοπικών φαινομένων , θα ενημερωθείτε σύντομα , αναλυτικά ... :)

Επιμέλεια :  Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR2hCSJShrWG9gpQOVaWAiFVggxKFjvyqDkuylDEjWiQdPgJwk3WD9AQNfw

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου