Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

 Παρασκευή βράδυ και ήρθε η ώρα να ρίξουμε την καθιερωμένη μας ματιά στον καιρό του Σαββατοκύριακου (πάντα για το νομό Κέρκυρας) ... ;)  :) 

Πριν ξεκινήσω να γράφω για κάθε μια ημέρα ξεχωριστά ,  θα πρέπει να σας πω ότι ΟΥΤΕ και κατά την διάρκεια του ερχόμενου 48ωρου αναμένεται κάποια "αξιόλογη" μεταβολή στο καιρικό μας σκηνικό.

 Παράλληλα σήμερα Παρασκευή είχαμε τα αναμενόμενα και επιτυχώς "προβλεπόμενα" (ήδη από την προηγούμενή μου ανάρτηση) εδώ, λίγα τοπικά φαινόμενα (σε εκείνα τα  "τμήματα" του νομού μας που σημειώθηκαν αυτά όπως "περιμέναμε" , αλλού είχαν την μορφή παροδικής "λασποβροχής" και αλλού απλά λασποψιχάλας ή λασποσταγόνων").

Για αύριο Σάββατο 07/05/2022 : Περιμένουμε τοπικές συννεφιές (ανά διαστήματα και ανάλογα την κάθε περιοχή, πιο πυκνές) που θα εναλλάσσονται και από "διαστήματα ηλιοφάνειας / μεγάλα ανοίγματα" (σε κάποιες περιοχές του τόπου μας , αυτά θα είναι μεγαλύτερα και σε διάφορες άλλες όμως αρκετά μικρότερα σε διάρκεια). Πάντως ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ η πιθανότητα για ένα "πέρασμα" μιας "λασποψιχάλας / λασποσταγόνων" ή και ΣΥΝΤΟΜΗΣ "λασποβροχούλας" είναι υπαρκτή ΚΑΙ εντός του επόμενου 24ωρου (ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ φαινόμενα και καθαρά ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ δηλαδή και με μικρότερη την πιθανότητα να "συμβούν", από εκείνη που υπήρχε "μέρες πριν" για τα τοπικά φαινόμενα της Παρασκευής. Όμως εδώ είμαστε της ... "Λεπτομέρειας", όπως έχετε διαπιστώσει χρόνια τώρα).

🙂

Οι άνεμοι παραμένουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις , στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 5 μποφώρ. Ωστόσο κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα γυρίσουν σε πιο δυτικούς έως κυρίως βορειοδυτικούς, με τις ίδιες εντάσεις.

Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά , έτσι ΚΑΙ αύριο οι μέγιστες τιμές του , σε γενικές γραμμές θα βρεθούν περίπου στα ίδια θερμοκρασιακά επίπεδα με εκείνα της Παρασκευής... Οπότε και πάλι θα έχουμε να κάνουμε με  "κανονικές" για την εποχή θερμοκρασίες. Στην ίδια περίπου κατάσταση και τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας το Σάββατο, που θα βρίσκονται ξανά αρκετά υψηλά... 

Ωστόσο (όπως προφανώς ήδη καταλάβατε, με τα παραπάνω λόγια μου) η σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα πάνω από τα μέρη μας θα διατηρηθεί, μιας και θα συνεχίσει να ευνοείται η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την γωνιά μας (και αύριο μια στοιχειώδης προσοχή, από τα άτομα εκείνα που πάσχουν από εποχιακές αλλεργίες, άσθμα, κτλ. θα είναι απαραίτητη).

Για την Κυριακή 08/05/2022: Κατά την διάρκεια της ημέρας , θα πρέπει να περιμένουμε διαστήματα ηλιοφάνειας (στα περισσότερα τμήματα "μεγαλύτερα" από το Σάββατο), καθώς και διάσπαρτες τοπικές συννεφιές (αλλού ελαφρώς περισσότερες και αλλού εμφανώς λιγότερες. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως, θα είναι "άνευ σημασίας") κατά περιόδους. 

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σχεδόν στα ίδια πλαίσια με το Σάββατο , με τις μέγιστες τιμές της να κυμαίνονται στα "φυσιολογικά" για την εποχή επίπεδα. Βέβαια αξίζει να τονίσουμε , ότι τόσο το Σάββατο όπως και την Κυριακή, τη νύχτα / νωρίς το πρωί και σε συνδυασμό με τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας που θα επικρατούν , εννοείται πως ... ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ η ψύχρα θα είναι αρκετή (και αυτό αποτελεί ακόμη ένα "φυσιολογικό" στοιχείο για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους που βρισκόμαστε).

Οι άνεμοι γενικά ΠΑΝΤΟΥ στην χώρα των Φαιάκων , θα είναι εξασθενημένοι , ΜΗ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ τα 3 με 4 μποφώρ, αλλού από διάφορες διευθύνσεις και αλλού από ανατολικές διευθύνσεις. 

Τέλος όσο για την Αφρικάνικη σκόνη... "Αυτή" μέσα στην Κυριακή φαίνεται σταδιακά να ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ... Δηλαδή θα υπάρχει σε πολύ μικρότερα ποσοστά συγκριτικά με την Παρασκευή και το Σάββατο , όπου η μεταφορά της προς την περιοχή μας ήταν και θα είναι αρκετά μεγαλύτερη / εντονότερη. 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους !!  :) 

Επιμέλεια :  Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου