Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή 10/03/2023, στο νομό Κέρκυρας.

ΠΑΡΟΔΙΚΗ αλλαγή του καιρικού μας σκηνικού εντός των επόμενων περίπου 36 ωρών με ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ενίσχυση των ανέμων ΑΛΛΑ και ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα τα οποία όμως ΜΟΝΟ ΣΕ  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ. 

Καλησπέρα σε όλες και όλους !!

Για αύριο λοιπόν Παρασκευή 10/03/2023 η συννεφιά θα "έχει το πάνω χέρι συνολικά" μέσα στην ημέρα, στα μέρη μας (πάντως ΙΣΩΣ "προλάβει" να βγει ΓΙΑ ΛΙΓΟ ο ήλιος ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ).

Μάλιστα έως περίπου και ΝΩΡΙΣ το μεσημέρι υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να σημειωθεί ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποιο "ψιχάλισμα" (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο και φυσικά ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όπως ήδη είπαμε)..

Κατά το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ της ημέρας ΑΥΞΑΝΕΙ η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ φαινόμενα που θα "μεταφράζονται" σε ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ είτε ψιχαλίσματος / ψιλόβροχου ή ακόμη και σποραδικής βροχόπτωσης.

Πάντως ΠΡΟΣ το βράδυ και ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ που θα ακολουθήσει τα φαινόμενα θα γίνουν ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και θα επηρεάσουν ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας.

Έτσι κατά το παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα πρέπει να σημειωθούν ΚΑΠΟΙΕΣ διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή και μπόρες , ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο και για την εκδήλωση ΤΟΠΙΚΩΝ καταιγίδων (ΜΙΚΡΗ αλλά ΥΠΑΡΚΤΗ η πιθανότητα ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΗΣ χαλαζόπτωσης).

"Εκείνες τις ώρες" τα εν λόγω φαινόμενα "δίνουν υποψηφιότητα" ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (δηλαδή ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ αλλά σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ πάνω στην Χώρα των Φαιάκων) να είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ / ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 4 με 5 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 6 μποφώρ. Ωστόσο ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ οι στιγμιαίες ριπές των ανέμων ανά διαστήματα θα προσεγγίζουν πολύ ισχυρές εντάσεις , της τάξεως των 7 μποφώρ.

Από το βράδυ οι άνεμοι θα "γυρίσουν" ΑΡΧΙΚΑ σε νοτιοδυτικούς και ΣΤΑΔΙΑΚΑ αργότερα σε πιο δυτικών διευθύνσεων με ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση (περίπου κατά δυο με τρία μποφώρ προς τα κάτω).

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα μεταβληθεί "σημαντικά" σε σχέση με την Πέμπτη ... Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε  ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους με 15 C. με 16 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 17 C. με 18 C.

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ΠΙΟ "χαμηλές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με τεσσάρων και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές της Παρασκευής (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

θα πρέπει να αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 10 C. με 12 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 13 C. με 14 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ...

Τέλος πολύ υψηλά παραμένουν τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας καθ ' όλη την διάρκεια ΚΑΙ του ερχόμενου 24ωρου. Παράλληλα ανά διαστήματα θα συνεχίσουν να σχηματίζονται αρκετά πυκνές ομίχλες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σε ΚΑΠΟΙΑ υψώματα όπως και σε διάφορα σημεία στις ορεινές / ημιορεινές "κατοικημένες" ζώνες του τόπου μας.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου