Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού νομού Κέρκυρας για το ερχόμενο 48ωρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του "πρωινού" της Τρίτης 14/03/2023...

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΕΝΤΟΝΕΣ / ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ... ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ... ΜΥΡΙΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ... ΧΕΙΜΩΝΑΣ ! ;)

Καλό απομεσήμερο Τρίτης !! 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ θα παρουσιάσει ο καιρός στον τόπο μας ΠΡΟΣ τα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ απόψε και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ  (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ τη νύχτα της Τρίτης ΠΡΟΣ τα χαράματα της Τετάρτης) με ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ βροχές , μπόρες ή και ΤΟΠΙΚΕΣ καταιγίδες. Μάλιστα τα προαναφερθέντα φαινόμενα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ενδέχεται να είναι ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΙΣΧΥΡΑ (υπαρκτό το ενδεχόμενο ΤΟΠΙΚΗΣ χαλαζόπτωσης)! 

Για αύριο Τετάρτη 15/03/2023 : Άστατο θα είναι το καιρικό σκηνικό πάνω από την Χώρα των Φαιάκων , με την εκδήλωση ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων (πιθανότητα και για τοπικές μπόρες που ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλάζι) μέχρι και αργά τη νύχτα της Τετάρτης. Πάντως ενδιάμεσα είναι πιθανό να υπάρξουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ΜΙΚΡΑ "ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας. 

Άρα λοιπόν , όπως προφανώς ήδη καταλάβατε ΔΕΝ θα βρέχει καθ ' όλη την διάρκεια του επόμενου 24ωρου ΑΛΛΑ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ με ... Τα πιο εκτεταμένα, ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΑ και με την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ φαινόμενα να λαμβάνουν Χώρα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε / τα χαράματα / ΝΩΡΙΣ το πρωί της Τετάρτης. Από εκεί και μετά ο καιρός θα καταστεί πιο ... "Σπαστός" με διάσπαρτα ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ έως ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ της Τετάρτης.

Οι άνεμοι  θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί φθάνοντας ΑΡΧΙΚΑ μέσα στην ερχόμενη νύχτα / χάραμα Τετάρτης τα 5 με 6 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 7 μποφώρ (αυξημένη η πιθανότητα και για ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ). Ενώ τις πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη θα προσεγγίζουν ακόμη τα 4 με 5 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ μέχρι και τα 6 μποφώρ. 

Στην συνέχεια της ημέρας όμως ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα εξασθενήσουν περαιτέρω και θα πνέουν γενικά από διάφορες πλέον διευθύνσεις ΟΧΙ πάνω από 4 μποφώρ. 

Ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ και ύστερα θα "γυρίσει" μαίστρος (βορειοδυτικός άνεμος) ΠΑΝΤΟΥ με ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει ... Οπότε και ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα φθάσουμε εκ νέου τα 5 με 6 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 7 μποφώρ (αυξημένη η πιθανότητα και για ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ). 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της , με αποτέλεσμα ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας να "πλησιάσει ή και να βρεθεί" στα "κανονικά" για αυτή την περίοδο επίπεδα ... Κάτι που για τα ΠΕΔΙΝΑ μας "μεταφράζεται" σε 14 C. με 15 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 16 C.

Παράλληλα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ περιμένουμε αρκετές ομίχλες σε διάφορα υψώματα , όπως φυσικά και σε σημεία κατά μήκος της "κατοικημένης" ορεινής / ημιορεινής μας ζώνης.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ως προς τα φαινόμενα θα είναι πλέον ο καιρός μας , ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... Δηλαδή η Πέμπτη θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και ΜΟΝΟ κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους , εδώ και εκεί , με έμφαση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το ΠΡΩΙ που θα είναι πιο πυκνές και ... Υπάρχει πιθανότητα τότε για κάποια ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα (είτε με την μορφή ψιλόβροχου ή και "βροχούλας" , με την πιθανότητα να ανέρχεται στο 40 %). Από εκεί και μετέπειτα όμως ο καιρός θα "φτιάξει" παντού!

Παρολ ' αυτά ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ στην γωνιά μας, θα είναι ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (μαίστρος) που θα φθάνουν τα 5 με 6 ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 7 μποφώρ. ΕΝΩ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ (ΜΟΝΟ στα πολύ συγκεκριμένα εκείνα "κομμάτια" που είναι συνήθως πολύ πιο επιρρεπείς σε αυτό τον τύπο καιρού) μέσα στην ΗΜΕΡΑ θα προσεγγίζουν ΚΑΙ τα 8 μποφώρ!!

Ο υδράργυρος σε μικρή περαιτέρω πτώση τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές του ... Θα βρεθεί αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους με 12 C. με 14 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 15 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ...

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές της Πέμπτης (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

θα πρέπει να αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 7 C. με 9 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 10 C. με 11 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ...

Πάντως εξαιτίας των δυνατών και σαφώς αρκετά ψυχρότερων βορειοδυτικών ανέμων, η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και του "σχετικού" κρύου θα είναι γενικότερα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κατά τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη από τις "πραγματικές τιμές" που θα δείχνουν τα θερμόμετρα!!

Από αργά τη νύχτα αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων.

Τέλος πριν σας αφήσω για σήμερα , θαρρώ πως αξίζει να σταθούμε σε ένα , δυο "πραγματάκια"... :)

Πρώτα λοιπόν να πούμε ότι τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα ΚΑΙ την Τετάρτη ΑΛΛΑ θα μειωθούν σημαντικά την Πέμπτη.

Παράλληλα την Πέμπτη η διαύγεια , η ορατότητα και η ποιότητα του αέρα πάνω από την Χώρα των Φαιάκων θα είναι ΑΡΙΣΤΗ !!

Επίσης για τους λάτρεις της παρατήρησης ή και φωτογράφισης να πούμε ότι το ερχόμενο 24ωρο θα πέσει αρκετό φρέσκο χιόνι στα απέναντι ψηλά Ηπειρωτικά βουνά που βλέπουμε από την Κέρκυρα ...

Οπότε την Πέμπτη που θα "καθαρίσει" ο καιρός θα είναι ότι πρέπει για να τα "καμαρώσουμε" έστω και από μακριά !! ;) :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου