Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

 Αναλυτικά , η εξέλιξη του καιρού τόσο για αύριο Κυριακή 12/03/2023 όπως και για μεθαύριο Δευτέρα 13/03/2023 στο νομό Κέρκυρας.

Καλησπέρα φίλες και φίλοι !! :)

Για να δούμε λοιπόν , θα αλλάξει κάτι στον καιρό του ερχόμενου 48ωρου στα μέρη μας, ή όχι ;  ;) 

Για αύριο Κυριακή 12 του Μάρτη : Γενικά από τα χαράματα και ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ τις προμεσημβρινές ώρες θα διέρχονται ΚΑΠΟΙΕΣ συννεφιές από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά στο νομό μας , που όμως "θα επιτρέπουν να βγαίνει" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ κάθε τόσο και ο ήλιος ΓΙΑ ΛΙΓΟ ενδιάμεσα...

Ωστόσο ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό διάστημα υπάρχει ΜΕΤΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ τα ... "Εν λόγω σύννεφα" να καταφέρουν στο διάβα τους να αφήσουν είτε ένα ΣΥΝΤΟΜΟ "ψιχάλισμα ή ακόμη και ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ βροχόπτωση" / ΙΣΩΣ και με την μορφή μεμονωμένης μπόρας (ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ).

Από εκεί και μετέπειτα όμως σιγά σιγά ο ήλιος θα πρέπει να "πάρει το πάνω χέρι" από άκρη σε άκρη στο τόπο μας , με αποτέλεσμα όποιες νεφώσεις θα έχουν προηγηθεί ΣΤΑΔΙΑΚΑ να "κατακερματιστούν" πια ΠΑΝΤΟΥ και να δώσουν την θέση τους σε αρκετή ηλιοφάνεια "συνολικά" στα μέρη μας.

Οι άνεμοι αν και ΜΕΧΡΙ περίπου ΚΑΙ τις πρωινές ώρες θα είναι αρκετά εξασθενημένοι ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς (μαίστρος) και προοδευτικά θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 4 με 5 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 6 μποφώρ. Μάλιστα ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (τόσο στην θάλασσα , όσο και στην ξηρά) που είναι συνήθως πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού δεν αποκλείεται ΓΙΑ ΛΙΓΟ να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές ανέμων , στα 7 μποφώρ.

Η θερμοκρασία αν και ΔΕΝ θα "προλάβει" να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο , παρολ ' αυτά ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ εκείνα που θα φυσά πιο "δυνατά" ο μαίστρος , όπως είναι φυσικό η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας θα είναι εντονότερη.

Τέλος άξιο αναφοράς είναι ότι μέσα στην Κυριακή ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα υποχωρήσουν ΚΑΠΩΣ τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας των τελευταίων πολλών ημερών, στην γωνιά μας.

Για την Δευτέρα 13/03/2023 : Με καταπληκτικές καιρικές συνθήκες θα περάσουμε την ημέρα αυτή , αφού ο ήλιος θα λάμπει καθ ' όλη την διάρκειά της, ενώ οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ΠΟΥΘΕΝΑ μιας και θα είναι αρκετά εξασθενημένοι.

Άρα λοιπόν ΛΙΑΚΑΔΑ την ερχόμενη Δευτέρα και "μπουνάτσα" στις θάλασσές μας με ... Τους ανέμους να πνέουν ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και μόνο ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ εντός του δεύτερου μισού της ημέρας ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα "βγάλει" ένα δυτικό ρεύμα στα 4 μποφώρ (αλλού λίγο πιο δυτικό - νοτιοδυτικό και αλλού έως κυρίως βορειοδυτικό).

Ο υδράργυρος σε ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ κατά τρεις με τέσσερις περίπου βαθμούς όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές του και κατά δυο έως ΤΟΠΙΚΑ και τρεις βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές του (πάντα κατά μέσο όρο).

Έτσι λοιπόν την ημέρα αυτή περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους με 14 C. με 15 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 16 C. με 17 C. αργά το μεσημέρι.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ...

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές της Δευτέρας (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

θα πρέπει να αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 8 C. με 10 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 11 C. με 12 C. Ωστόσο ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΙΚΑ "κομμάτια" θα πρέπει να παρατηρηθούν γύρω στους 5 C. με 7 C. και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ έως και 4 C.

Παράλληλα στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές με τα πιο πάνω προαναφερθέντα "ψυχρότερα" πεδινά σημεία της Κέρκυρας.

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου σε όλες και όλους !! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου