Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 08/03/2023 και μεθαύριο Πέμπτη 09/03/2023.

Καλό βράδυ Τρίτης στην όμορφη παρέα τούτης εδώ της σελίδας ! :)

Αν και ΔΕΝ περιμένουμε κάποια αξιόλογη μεταβολή στο καιρικό μας σκηνικό το επόμενο 48ωρο , ωστόσο θα υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ αλλαγές από μέρα σε μέρα και από περιοχή σε περιοχή, για τις οποίες θα σας μιλήσω παρακάτω ... ;)

Για την Τετάρτη 08/03/2023 : Γενικά περιμένουμε αραιές συννεφιές που ανά διαστήματα θα είναι ΤΟΠΙΚΑ πιο πυκνές ΑΛΛΑ και διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα ... Ιδιαίτερα κατά το ΔΕΥΤΕΡΟ μισό της ημέρας, όπου ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι αρκετά μεγάλα.

Παρολ ' αυτά όμως υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ πιθανότητα ΚΥΡΙΩΣ εντός του ΠΡΩΤΟΥ μισού της Τετάρτης τα σύννεφα να "καταφέρουν" ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ να αφήσουν από ένα ΠΑΡΟΔΙΚΟ ψιχάλισμα ή ψιλόβροχο έως και  ΣΥΝΤΟΜΗ "ασθενής βροχούλα" (ΟΧΙ κάτι το σπουδαίο).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις , σε γενικές γραμμές στα 3 με 4 μποφώρ ... Ενώ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ θα προσεγγίσουν και τα 5 μποφώρ.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα μεταβληθεί "σημαντικά" , με αποτέλεσμα να κυμανθεί πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με την Τρίτη ξανά! 

Για την Πέμπτη 09/03/2023 : Παρόμοιο με την Τετάρτη, το καιρικό σκηνικό στα μέρη μας ... 

Έτσι ΚΑΙ την Πέμπτη διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές θα υπάρχουν στον ουράνιο θόλο μας που ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ αυξημένες ΧΩΡΙΣ όμως να λείψουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα (αλλού στο τόπο μας ο "ήλιος" θα λάμπει για περισσότερη ώρα "συνολικά" και αλλού αισθητά λιγότερο).

Πάντως ΚΑΙ την ημέρα αυτή , είναι ορατό ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (με έμφαση περισσότερο σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σημεία κατά μήκος της ορεινής / ημιορεινής ζώνης και γενικότερα της ενδοχώρας στο νησί της Κέρκυρας) να σημειωθεί ΓΙΑ ΛΙΓΟ είτε ένα ψιχάλισμα ή και ΚΑΠΟΙΟ ψιλόβροχο (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο).

Οι άνεμοι διατηρούνται από νότιες διευθύνσεις στα 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ... Ενώ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα πρέπει να αγγίξουν και τα 6 μποφώρ.

Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές του. 

Οπότε θα "πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους με 15 C. με 16 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 17 C. με 18 C.

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ΠΙΟ "χαμηλές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με τεσσάρων και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές της ερχόμενης Πέμπτης (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

θα πρέπει να αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 9 C. με 11 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 12 C. με 13 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ...

Τέλος πολύ υψηλά παραμένουν τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας καθ ' όλη την διάρκεια ΚΑΙ του ερχόμενου 48ωρου. Παράλληλα ανά διαστήματα θα συνεχίσουν να σχηματίζονται αρκετά πυκνές ομίχλες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σε ΚΑΠΟΙΑ υψώματα όπως και σε διάφορα σημεία στις ορεινές / ημιορεινές "κατοικημένες" ζώνες του τόπου μας.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου