Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό του επόμενου τριήμερου...

Καλοκαιρία με άφθονη ηλιοφάνεια , σταδιακή ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξασθένηση των ανέμων αλλά και ΑΙΣΘΗΤΗ άνοδος της θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο και ύστερα ! 

Καλησπέρα σας !!

Με ... Καταπληκτικές καιρικές συνθήκες θα περάσουμε λοιπόν όλο το ερχόμενο τριήμερο (από αύριο Παρασκευή 17/03/2023 έως ΚΑΙ την Κυριακή 19/03/2023) , αφού ο ήλιος θα έχει πλέον το "πάνω χέρι" παντού στα μέρη μας κατά την μεγαλύτερη διάρκεια κάθε 24ωρου, σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση (ΛΙΓΕΣ και "άνευ σημασίας" θα είναι οι συννεφιές ανά διαστήματα και κατά τόπους)! 

Κατά τα άλλα ΚΑΙ αύριο Παρασκευή παρόλο την ... ΑΙΣΘΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει συγκριτικά πάντα με ότι βιώσαμε το τελευταίο 48ωρο, ο υδράργυρος ΔΕΝ θα "καταφέρει" ΑΚΟΜΗ να μεταβληθεί "σημαντικά" ...Πράγμα που σημαίνει πως ΚΑΙ την Παρασκευή η έντονη ψύχρα έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και το "σχετικό" κρύο θα διατηρηθούν ... Με έμφαση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όπως είναι φυσικό τις πρωινές και νυχτερινές ώρες!

Μάλιστα τα χαράματα / ΝΩΡΙΣ το πρωί της Παρασκευής ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΑΝΕΜΑ στον βοριά  ΔΥΝΑΤΑ  ΑΝΑΣΤΡΟΦΙΚΑ  ΣΗΜΕΙΑ της Κέρκυρας , προσωπικά περιμένω να παρατηρηθεί το φαινόμενο της πάχνης ("δροσόπαγος" στην τοπική μας διάλεκτο).

Πάντως από το Σάββατο προοδευτικά θα ξεκινήσει η θερμοκρασία να "ανεβαίνει από λίγο" κάθε ημέρα ...

Έτσι η εν λόγω άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΙΣΘΗΤΗ / ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ από την Κυριακή και μετέπειτα ... 

Οπότε από εκεί και ύστερα ... Μετά την αναμενόμενη ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ "στροφή" του καιρού ΠΡΟΣ το ..."Κάπως πιο Χειμωνιάτικο" θα επιστρέψουμε ξανά στην "γνωστή μας μόνιμη φετινή θερμοκρασιακή Άνοιξη".

Άρα λοιπόν την Κυριακή το μεσημέρι θα επιστρέψουν στα ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΣ τα 16αρια - 17αρια και ΤΟΠΙΚΑ και τα 18αρια (πιο μεμονωμένα δεν αποκλείεται να δούμε και 19 C. με 20 C.)

Στα ημιορεινά / ορεινά μας κλασικά υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ...

ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα "μαλακώσουν κάπως" και οι νύχτες / τα πρωινά μας... Αφού μετά το πρωινό της Παρασκευής που θα είναι το "πιο ψυχρό" όσο αφορά το ερχόμενο τριήμερο ... ΝΩΡΙΣ το πρωινό του Σαββάτου, αν και θα "ανέβει ελαφρώς" ο υδράργυρος συγκριτικά με την Παρασκευή παρολ' αυτά θα παραμείνει ΚΑΙ την ημέρα αυτή η έντονη ψύχρα έως και το "σχετικό κρύο" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑ από την Κυριακή οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα "ανέβουν" ακόμη λίγο , με αποτέλεσμα από εκεί και μετά να μιλάμε απλά για "Ανοιξιάτικη ψύχρα" και "εκείνες τις ώρες" του 24ωρου.

Έτσι μετά τις "εκτεταμένες" μονοψήφιες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές του επόμενου 24ωρου και ΕΝ ΜΕΡΗ 48ωρου, την Κυριακή θα πρέπει να περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 9 C. με 11 C. και πιο τοπικά 12 C. με 13 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ...

Τέλος οι άνεμοι ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ των επόμενων τριών ημερών θα συνεχίσουν να πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ... Ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

Έτσι αύριο Παρασκευή θα φθάνουν τα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ ΑΛΛΑ με ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές στα 6 μποφώρ μέσα στην ημέρα.

Ενώ το Σάββατο τα 3 με 4 μποφώρ με ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ μέσα στην ημέρα. Και ... Την Κυριακή μόλις τα 3 με 4 μποφώρ γενικά από διάφορες διευθύνσεις και πιο τοπικά από βόρειες διευθύνσεις με τις ίδιες ξανά ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις.

Τώρα όσο αφορά τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ... ΑΡΧΙΚΑ αύριο θα κυμαίνονται σε ΣΧΕΤΙΚΑ χαμηλά επίπεδα ΑΛΛΑ από το Σάββατο και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ θα "πάρουν τον ανήφορο" ξανά.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ θα είναι η διαύγεια , η ορατότητα καθώς και η ποιότητα του αέρα πάνω από την Χώρα των Φαιάκων ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Εύχομαι ένα όμορφο βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους ... :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου