Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τρίτη 21/03/2023 , καθώς και μια ΠΡΩΤΗ ματιά στην ΤΑΣΗ του καιρού ΕΩΣ ΚΑΙ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του τρέχοντος μηνός ! ;)

Καλό σας βράδυ !! :)

Διαταραχή στην μέση τροπόσφαιρα προκαλεί αρκετές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ώρες σε τμήματα της γειτονικής μας Ιταλικής χερσονήσου (με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια "αυτής").

Το εν λόγω σύστημα κινείται ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα , με αποτέλεσμα "κομμάτι αυτού" (δηλαδή ΟΧΙ το "κυρίως μέρος" του αλλά ΤΜΗΜΑ του) ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ το καιρικό  σκηνικό  ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ εντός των επόμενων 24 ωρών , με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ συννεφιά καθώς και ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ. 

Αναλυτικότερα λοιπόν, 

Για αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 : ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ και ύστερα (δηλαδή ΚΑΙ ΜΕΤΑ την αυγή της Τρίτης, μέσα στην ημέρα που θα ακολουθήσει) ο καιρός στην γωνιά μας θα καταστεί  ΑΡΚΕΤΑ  ΑΣΤΑΤΟΣ με την συννεφιά να έχει  πλέον τον "πρώτο λόγο" ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας. 

Παράλληλα από ΝΩΡΙΣ θα ξεκινήσουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ (ΑΡΧΙΚΑ περισσότερο ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ δηλαδή ΟΧΙ ακόμη στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ της Χώρας των Φαιάκων ΑΛΛΑ  ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) "βροχούλες".

Μάλιστα καθώς οι ώρες θα περνούν όλα δείχνουν ότι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας , θα πρέπει να δεχτούν ΚΑΠΟΙΑ φαινόμενα ... Αλλού με την μορφή ψιλόβροχου ή ασθενής βροχόπτωσης και αλλού με ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ "πέρασμα" φαινομένων που θα "μεταφράζεται" σε ΜΕΤΡΙΑΣ εντάσεως βροχόπτωση , είτε με την μορφή "πιο σταθερής / καλούτσικης ποτιστικής" βροχής ή και μπόρας. Υπαρκτό το ενδεχόμενο εκδήλωσης ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ καταιγίδας.

Ο άστατος καιρός ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ  θα πρέπει να διατηρηθεί και το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ του 24ωρου της Τρίτης (το απόγευμα ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΩΡΙΣ το βράδυ) με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ κάθε τόσο ΟΡΙΣΜΕΝΑ "περάσματα" ανάλογων φαινομένων. Ωστόσο δεν αποκλείεται ΤΟΠΙΚΑ να "προκύψουν" και ΚΑΠΟΙΑ "ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας ενδιάμεσα.

Πάντως μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει προοδευτικά περιμένουμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ βελτίωση του καιρού ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ στο τόπο μας!

Οι άνεμοι αύριο Τρίτη θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις (κατά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διάρκεια της ημέρας στα περισσότερα τμήματα κυρίως νότιοι - νοτιοανατολικοί) στα 3 με 4 και ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ έως και τα 5 μποφώρ. ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ στα ανοιχτά ή και σε παραθαλάσσια σημεία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ της ΔΥΤΙΚΗΣ πλευράς , όπως και σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ υψώματα στην ενδοχώρα ΙΣΩΣ παρατηρηθούν ΓΙΑ ΛΙΓΟ και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ. 

Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ της τάξεως των τριών με τεσσάρων και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμών προς τα κάτω, πάντα σε σχέση με ότι προηγήθηκε την Δευτέρα!

Άρα λοιπόν η ψύχρα θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗ ακόμη και μέσα στην ημέρα την Τρίτη ΟΧΙ μόνο στα "ψηλά μας" αλλά ΤΟΠΙΚΑ και σε "χαμηλότερα κομμάτια".

Έτσι από τους 16 C. με 18 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και 19 C. με 20 C. που είχαμε ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ το μεσημέρι της Δευτέρας , αύριο την ίδια ώρα θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ  γύρω στους με 12 C. με 14 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 15 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ... Οπότε ΕΚΕΙ θα μιλάμε για "σχετικό κρύο" ακόμη ΚΑΙ ΜΕΣΑ στην ημέρα αύριο.

Τέλος όσο αφορά τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ... Περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 8 C. με 10 C. και πιο τοπικά 11 C. με 12 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες...

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας την Τρίτη ΠΑΝΤΟΥ στο νομό Κέρκυρας, έτσι είναι αρκετά πιθανό ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να σχηματιστούν και ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες εντός του 24ωρου ΟΧΙ μόνο στα υψώματα ΑΛΛΑ ενδεχομένως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και στα "χαμηλότερα".

Πριν σας καληνυχτίσω , σας "χρωστώ" δυο λόγια και για ... Λίγο παραπέρα "καιρικά" ! :)

Με ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ λοιπόν θα κυλήσουν ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (δηλαδή από την Τετάρτη 22/03/2023 και ΕΩΣ ΚΑΙ την επόμενη Κυριακή 26/03/2023) , μιας και μετά την ΣΥΝΤΟΜΗ μεταβολή της Τρίτης ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το "άξιο λόγου" από καιρικής πλευράς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ένα πενθήμερο (και βλέπουμε).

Οπότε ΟΛΕΣ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ΕΘΝΙΚΗ μας επέτειο (25 Μαρτίου) θα γίνουν φέτος ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα από πλευράς καιρού στο νομό Κέρκυρας!!

Μάλιστα από την Τετάρτη και ύστερα ο υδράργυρος κατά την διάρκεια της ημέρας , θα "ανέβει αισθητά" (ΑΡΧΙΚΑ ΞΑΝΑ στα επίπεδα της Δευτέρας και στην συνέχεια και λίγο ακόμη "υψηλότερα") !!

Αυτά τα "ολίγα" για να κανονίσετε "άφοβα" τις εξωτερικές σας δραστηριότητες / εργασίες, φίλες και φίλοι !! ;) :)

Εις το επανιδείν !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου