Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

 Καλημέρα ! Καλή Παρασκευή να έχουμε !! Οι χθεσινές καταιγίδες χάρισαν άλλα 33 mm, στην περιοχή μου ... :)

Πραγματικά πολύ κρίμα που ΔΕΝ υπάρχει έστω και ένας μετεωρ. σταθμός (ας ήταν και ιδιωτικός έστω) στα Διαπόντια νησιά μας. Εκεί, υπήρξαν σημεία όπου οι ανατροφοδοτήσεις των καταιγίδων ήταν πράγματι πολύωρες , δίνοντας κατά τόπους πάρα πάρα πολύ νερό (προσωπικά υπολογίζω τοπικά το διπλάσιο ή ακόμη και τριπλάσιο υετό από το παραπάνω αναγραφόμενο νούμερο της γωνιάς μου , για αυτά τα ακριτικά μας μέρη) . ;)
Σήμερα όπως περιμέναμε , γύρισε ο ήλιος ξανά ! Τα βλέμματα στραμμένα στην επόμενη εβδομάδα τώρα πιά , όπου θα παιχτεί "καλό καιρικό παιχνίδι".
Παρακάτω μια χαρακτηριστική φωτογραφία από εδώ , με σύννεφα τύπου "mammatus" κατά την διέλευση των καταιγίδων χθες ... ;)
P.S. Ο ετήσιος υετός ήδη φθάνει τα 1.315 mm (άρα είμαστε εντός των "φυσιολογικών" πλαισίων και φέτος) . Να θυμίσω ότι ο σταθμός μου βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 175 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας (στην πιο ορεινή κατοικημένη ζώνη της βόρειας Κέρκυρας, ήδη προσεγγίζει τα 1.600 mm. Μιλάμε βέβαια για περιοχές στα 630 με 670 μέτρα υψόμετρο ,οπότε για τόσο ψηλά είναι κάτι το "φυσιολογικό", σε τούτη την μεριά της Ελλάδας).

Για το τόσο χαμηλό υψόμετρο που βρίσκεται η περιοχή μου , πραγματικά είμαι περήφανος για το νερό που δέχεται κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε το πρόσφατο 2019 που δέχθηκε 2.000 mm (και η παραπάνω πιο ορεινή κατοικημένη ζώνη 2.300 + mm) !!























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου