Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλό Σαββατόβραδο !! :) 

Σε τροχιά άστατου καιρού εισέρχεται η περιοχή μας !  ;) 

 Σταδιακά λοιπόν από αργά τα μεσάνυχτα απόψε και ιδιαίτερα προς το χάραμα/πρωινές ώρες της Κυριακής 14/11/2021 , καθώς κατά περιόδους και στο υπόλοιπο μεγαλύτερο διάστημα της αυριανής ημέρας ... Θα πρέπει ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ οι ήδη υπάρχουσες τοπικές νεφώσεις να πυκνώνουν ακόμη περισσότερο, δίνοντας γενικά ΚΑΠΟΙΕΣ τοπικές βροχές. 

Θα έχουμε να κάνουμε δηλαδή με "περάσματα" ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων που ΟΜΩΣ αλλού θα έχουν την μορφή περισσότερου ψιλόβροχου και αλλού στον ίδιο πάντα νομό θα είναι ΚΑΠΩΣ πιο "αξιόλογα" , οπότε σε ... Αυτά τα τμήματα προσωπικά αναμένω "καλούτσικες" βροχές , από "ποτιστικής" έως και πρόσκαιρα σχετικά πιο δυνατής έντασης (στα προαναφερθέντα σημεία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα μπόρας ή και καταιγίδας). 

Όπως καταλάβατε τα αναμενόμενα φαινόμενα του επομένου 24ωρου θα είναι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σχετικά αξιόλογα (μεγάλες διαφορές στο ύψος της βροχής , από περιοχή σε περιοχή, στην Χώρα των Φαιάκων).

Άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί σε γενικές γραμμές μέχρι μέτριοι (στα 3 με 5 μποφώρ). Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κομμάτια κατά μήκος του νομού μας , όπου παροδικά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς (έως 6 μποφώρ).

Ο υδράργυρος με την περισσότερη συννεφιά, τα τοπικά φαινόμενα και τα μεγάλα ποσοστά της σχετικής υγρασίας , θα σημειώσει ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές του. Έτσι στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές θα βρεθεί  ΚΟΝΤΑ στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα. 

Τέλος , όπως ανέφερα και πιο πάνω , η μεγάλη υγρασία των τελευταίων ημερών συνεχίζεται και "αύριο" (και όχι μόνο  αύριο βέβαια), με το ενδεχόμενο σχηματισμού τοπικών ομιχλών να παραμένει ορατό , ιδιαίτερα φυσικά σε διάφορα υψώματα και ημιορεινά/ορεινά κατοικημένα μέρη.  :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου