Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Γεια σας φίλες και φίλοι !! Τελικά μια μικρή ομολογουμένως απρόσμενη "οπισθοδρόμηση" του συστήματος που παραμένει μέρες τώρα σχεδόν στάσιμο στα ανοιχτά του Ιονίου και στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ιταλίας ήταν η αιτία για τα πολύ λιγότερα φαινόμενα σήμερα από ότι φαινόταν χθες (έτσι σημειώθηκαν λίγα ασθενή και πολύ τοπικά φαινόμενα μόνο κατά την διάρκειας της νύχτας που μας πέρασε και έως τα χαράματα της Τετάρτης. Άλλωστε  ο καιρός και η φύση έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο και αυτό είναι που μας κάνει να τον αγαπάμε τόσο πολύ, προσπαθώντας κάθε φορά να αποκρυπτογραφούμε όσο "γίνεται" από ανθρώπινης πλευράς , τα "τερτίπια" του .  :) 

Για το ερχόμενο 24ωρο , σύμφωνα πάντα και με τα τελευταία στοιχεία (η πιθανότητα αυξάνει σημαντικά , φθάνοντας το 80% - 90% ) "κομμάτι" της εν λόγω διαταραχής δίνει σοβαρή υποψηφιότητα να καταφέρει τελικά να προσεγγίσει τα μέρη μας σταδιακά εκ δυσμάς, προκαλώντας ... Αρκετά άστατο καιρό , ο οποίος θα "μεταφράζεται" σε "περάσματα"  διάσπαρτων τοπικών φαινομένων ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.  ;) 

Έτσι ΚΥΡΙΩΣ βαδίζοντας ΠΡΟΣ τα μεσάνυχτα απόψε και μετέπειτα, καθώς έως και το βράδυ της Πέμπτης 18/11/2021 , πολλές περιοχές του νομού μας θα δεχθούν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ή και περισσότερα "περάσματα" κάποιας τοπικής βροχής . Ενώ σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  δείχνουν να καταφέρνουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στα ανοιχτά , δυτικότερα από την περιοχή μας , να πλησιάζουν και να επηρεάζουν ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τμήματα του τόπου μας (στα προαναφερθέντα σημεία τα φαινόμενα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ δεν αποκλείεται να είναι ΕΛΑΦΡΩΣ πιο έντονα και άρα "σχετικά αξιόλογα"). Τονίζω ξανά ότι μιλάμε ΓΙΑ  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ  ΑΞΙΟΛΟΓΑ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Εννοείται ότι ενδιάμεσα , σε διάφορες γωνιές της Χώρας των Φαιάκων , ενδέχεται να υπάρχουν και "ανοίγματα" στον καιρό μας. 

Οι άνεμοι και την Πέμπτη 18/11/2021 θα συνεχίσουν να πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ  ΚΑΤΑ  ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ  έως και 6 μποφώρ (ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  πιθανόν και αύριο να παρατηρηθούν για λίγο πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές , στα 7 μποφώρ).

Τέλος η θερμοκρασία ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ  ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή ούτε και την Πέμπτη (μόνο σε πολύ τοπικό επίπεδο θα πρέπει να σημειώσει μια πολύ μικρή , σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση) και θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με σήμερα Τετάρτη. Όσο για τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας , αυτά για ακόμη μια ημέρα θα βρίσκονται στα ύψη όλο το 24ωρο (ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού τοπικών ομιχλών , ιδιαίτερα σε διάφορα υψώματα και ημιορεινές/ορεινές κατοικημένες περιοχές του νομού μας).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου