Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ... "Επανάληψη" του καιρικού μοτίβου της περασμένης Κυριακής - Δευτέρας αναμένεται και για το επόμενο  24ωρο της Τετάρτης 17/11/2021 στα μέρη μας ! :) Έτσι μετά το "σχετικό σημερινό διάλειμμα" (σας το "έταξα" άλλωστε από χθες. Με ακόμη μια πρόγνωση να στέφεται με τεράστια επιτυχία μιας και έλαβαν χώρα τόσο η μερική ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της ημέρας σε ορισμένα τμήματα , καθώς επίσης και τα λιγοστά πολύ τοπικά φαινόμενα γενικά άνευ σημασίας. Όλα τα παραπάνω και όχι μόνο , "γράφτηκαν" εδώ στην χθεσινή μου καιρική εκτίμηση)  ;)

Οπότε  ήδη από την ερχόμενη νύχτα θα πρέπει το καιρικό μας σκηνικό να γίνει ξανά  ΑΣΤΑΤΟ . Αυτό σημαίνει πως τόσο μέσα στη νύχτα απόψε , όσο και εντός της ημέρας αύριο (μέχρι και το αυριανό βράδυ) θα βγάζει ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ξανά ! 

Με λίγα λόγια κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα να υπολογίζετε σε ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ "περάσματα" ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων . Ωστόσο για ακόμη μια φορά θα μιλάμε για ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ τόσο ως προς την ένταση , τις περιοχές εκδήλωσής τους όσο και ως προς την διάρκειά τους αφού ... Αλλού  θα έχουμε να κάνουμε κυρίως με κάποιο ψιλόβροχο κάθε τόσο και αλλού στον ίδιο πάντα όμως νομό τα φαινόμενα θα είναι ΕΛΑΦΡΩΣ πιο αξιόλογα (αυτό αφορά το δεύτερο μισό του 24ωρου) , οπότε και εκεί παροδικά οι όποιες βροχές θα αποκτούν πιο "ποτιστικού τύπου" ένταση ("κανονική βροχόπτωση") έως σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για λίγο και ΚΑΠΩΣ πιο δυνατές εντάσεις. Σε αυτά τα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ σημεία λοιπόν, οι βροχοπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν και από κάποια μπόρα ή σποραδική καταιγίδα.  ;) Να τονίσουμε ξανά ότι όταν λέμε "άστατος" καιρός εννοούμε πως ΔΕΝ θα βρέχει μέρα νύχτα και όλη την ώρα , ΑΛΛΑ ότι εντός του 24ωρου θα υπάρξουν ΕΝΑ ή και περισσότερα "περάσματα" κάποιων τοπικών φαινομένων , χωρίς να αποκλείονται και ορισμένα "ανοίγματα" του καιρού ενδιάμεσα κατά τόπους... 

Οι άνεμοι συνεχίζουν, τι άλλο ; Από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις (γενικά ο νοτιάς είναι ο πιο "πιστός καιρικός φίλος" της Χώρας των Φαιάκων , αφού σε ετήσιο επίπεδο είναι εκείνος ο άνεμος όπου αποδεδειγμένα επικρατεί κατά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου στον τόπο μας) και αύριο, φθάνοντας από απόψε τη νύχτα μέχρι και αύριο τη νύχτα στα περισσότερα κομμάτια του νομού τα 3 με 5 μποφώρ . Ενώ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ προσωπικά περιμένω πρόσκαιρα ο νοτιάς να προσεγγίσει και τα 6 μποφώρ (μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε πάρα πολύ μεμονωμένα πλαίσια και για λίγο να καταγραφούν ορισμένες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές , στα 7 μποφώρ).

Τέλος ο υδράργυρος για μια ακόμη ημέρα ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή και θα  βρεθεί σε αρκετά τμήματα ΚΟΝΤΑ στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα (γράφω την λέξη "κοντά" διότι σε αυτά τα μέρη θα συνεχίσει να "τσιμπάει" ελαφρώς προς τα πάνω , παρόλο τον άστατο καιρό) και στα υπόλοιπα "σχεδόν" στα "φυσιολογικά" για την εποχή επίπεδα αργά το μεσημέρι (τόσο η ερχόμενη νύχτα , όσο και η αυριανή , σε πολλές γωνιές του νομού μας , θα παραμείνουν και πάλι "αρκετά μαλακές" , πάντα από θερμοκρασιακής πλευράς και εάν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε στα μέσα Νοέμβρη πλέον).  Όσο για τα ποσοστά της σχετικής  υγρασίας , όπως καταλαβαίνετε με το νοτιά και τα αναμενόμενα τοπικά φαινόμενα , αυτά εννοείται πως θα διατηρηθούν στα "γνώριμά" μας υψηλά επίπεδα. ;)

Καλό βράδυ Τρίτης φίλες και φίλοι !!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου