Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Όμορφο βραδάκι  Δευτέρας σε όλες και όλους τους αναγνώστες της σελίδας ! :) 

Για αύριο Τρίτη 16/11/2021 ΔΕΝ αναμένεται κάποια αξιόλογη αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό...

Κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και του επόμενου 24ωρου κυρίαρχες θα είναι και πάλι οι συννεφιές , οι οποίες ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι κάπως πιο "συμπαγείς". Πάντως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα δείχνει να καταφέρνει να υπάρξει και ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ηλιοφάνεια, εντός της αυριανής ημέρας... ;) 

Παράλληλα υπάρχει ΑΡΚΕΤΑ  ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ σε σχέση με σήμερα (όπου πράγματι εκδηλώθηκαν κάποιες τοπικές βροχές ή ψιλόβροχο, ανάλογα την περιοχή, όπως σωστά γράφτηκε εδώ από χθες)  αλλά ΥΠΑΡΚΤΗ πιθανότητα για ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ  ΑΣΘΕΝΗ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Δηλαδή κατά την διάρκεια της Τρίτης είναι ΠΙΘΑΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ όμως ΕΠΙΠΕΔΟ να υπάρξει ένα "πέρασμα" μιας ψιχάλας ή ψιλόβροχου έως και ασθενούς κατά βάση βροχούλας (όχι κάτι το ιδιαίτερο - "αισθητά" λιγότερα πράγματα και πολύ πιο τοπικού χαρακτήρα , συγκριτικά με σήμερα Δευτέρα).

Οι άνεμοι συνεχίζουν σταθερά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις πνέοντας ξανά σε γενικές γραμμές στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ εκ νέου παροδικά θα παρατηρηθούν αρκετές ισχυρές στιγμιαίες ριπές , στα 6 μποφώρ (σήμερα όντως πάρα, πάρα, πολύ επιλεκτικά , όπως είχα αναφέρει άλλωστε στην χθεσινή μου καιρική εκτίμηση , καταγράφηκαν πολύ ισχυρές έως και θυελλώδεις ριπές νοτιά. Ενδεικτικά να αναφέρω τον μετεωρ. σταθμό στον παραθαλάσσιο Αρίλλα της βορειοδυτικής Κέρκυρας που κατέγραψε μέγιστη ριπή ημέρας στα 61,2 km/hr , η οποία "μεταφράζεται" σε 8 μποφώρ "δύναμη". Τόσο την ερχόμενη νύχτα όπως και αύριο "περισσότερο από το βράδυ" σε πάρα, πάρα, πολύ μεμονωμένα πλαίσια δεν αποκλείεται να γίνουμε ξανά "μάρτυρες" πολύ ισχυρών ριπαίων ανέμων για λίγο , προσεγγίζοντας ξανά και τα 7 μποφώρ).

Τέλος η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη και θα κυμανθεί στα επίπεδα της Δευτέρας και αύριο Τρίτη , με ... ΚΑΠΟΙΑ τμήματα να "φλερτάρουν" με τα "φυσιολογικά" για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα και άλλα στον ίδιο πάντα νομό  για πολλοστή συνεχόμενη φορά απλώς να τα "πλησιάζουν" ΚΑΠΩΣ (αναφέρομαι πάντα στις μέγιστες τιμές της ημέρας) ... ;) 

P.S. Η κλασική Κερκυραική υγρασία συνεχίζει σταθερά και αυτή να διατηρείται  στα ύψη και αύριο. Παράλληλα οι νύχτες μας , όπως οι προηγούμενες , έτσι τόσο η αποψινή όσο και η αυριανή θα διατηρηθούν "αρκετά μαλακές" για τα θερμοκρασιακά δεδομένα της εποχής που διανύουμε σε πολλά μέρη του νομού μας. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου