Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Συνεχίζεται ο ΗΠΙΟΣ και υγρός καιρός φίλε και φίλοι το επόμενο διήμερο (αύριο Πέμπτη 11/10 - μεθαύριο Παρασκευή 12/10/2021) . "Υγρός" μόνο από πλευράς των πολύ υψηλών ποσοστών υγρασίας που άλλωστε μας συντροφεύουν σε καθημερινή βάση ήδη τις τελευταίες ΠΟΛΛΕΣ ημέρες και ΟΧΙ από πλευράς βροχοπτώσεων , αφού αυτές ΘΑ  ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ και το επόμενο διήμερο !! ;)

Έτσι ο ουράνιος θόλος πάνω από την Χώρα των Φαιάκων , θα παραμείνει ΑΡΧΙΚΑ (όσο αφορά πάντα το προαναφερθέν διήμερο) με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μπόλικες συννεφιές, άνευ σημασίας βέβαια (όπως καλή ώρα και σήμερα Τετάρτη) , ΑΛΛΑ στη συνέχεια αυτές θα δώσουν την θέση τους και σε ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ηλιοφάνειας.  :) 

Κατά τα άλλα οι άνεμοι ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΔΕΝ θα δημιουργούν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά. Οπότε θα επιμείνουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ "πρώτα" κυρίως από  ανατολικών και στη ΣΥΝΕΧΕΙΑ πιο νότιων - νοτιοανατολικών διευθύνσεων έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέτριοι. Σας είχα γράψει εδώ από την περασμένη κιόλας Κυριακή, πως και την Τετάρτη 10 του μήνα θα επικρατούσαν γενικά ασθενείς άνεμοι στα μέρη μας και ότι ΚΑΜΙΑ σχέση ΔΕΝ θα είχαμε στη γωνιά μας με την σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα λάμβανε χώρα , σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας. Προς μεγάλη έκπληξή μου παρακολουθούσα και διάβαζα χθες τόσο σε σελίδες στο διαδίκτυο όσο και σε μεγάλα ΜΜΕ από επαγγελματίες (και ερασιτέχνες) προγνώστες να δίνουν και στο νομό μας ισχυρούς ανέμους σήμερα. Είπαμε  ΔΕΝ είμαστε "ΘΕΟΙ" όλοι κάνουμε λάθη κατά καιρούς (φυσικά και ο γράφων) , ωστόσο υπάρχουν φορές που αυτά μπορούν να "αποφευχθούν", όταν η πρόγνωση ΔΕΝ φέρει τόσο μεγάλο ρίσκο λόγω συγκεκριμένων παραγόντων ! :) 

Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ περαιτέρω πτώση και ύστερα από ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα "πλησιάσει" τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (δηλαδή ΟΧΙ ότι θα "φθάσει" , απλά θα "πλησιάσει" ΚΑΠΩΣ τις "κανονικές" τιμές . Έτσι ξανά ΔΕΝ θα έχουμε τις "φυσιολογικές" για τούτη την περίοδο μέγιστες θερμοκρασίες, ΑΛΛΑ από την άλλη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η "ψαλίδα" της τεράστιας θερμοκρασιακής  "ανωμαλίας" των προηγούμενων ημερών , θα μειωθεί "ως προς ένα βαθμό"). 

Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε !  :) 

P.S. Με τα σημερινά πάντα στοιχεία διαφαίνεται ΚΑΠΟΙΑ αλλαγή του σκηνικού εντός του Σαββατοκύριακου, η οποία είναι αρκετά πιθανό να μας απασχολήσει και στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας, με νοτιάδες και ορισμένες τοπικές βροχές. Κατά πόσο τα όποια φαινόμενα τότε θα είναι αξιόλογα ή όχι, θα μπορούμε να το απαντήσουμε με την ανάλογη αξιοπιστία , όταν θα έχουμε στην διάθεσή μας τα νεότερα αυριανά προγνωστικά στοιχεία. Οπότε εφόσον υπάρξει ελεύθερος χρόνος  από πλευράς του γράφοντος , θα ενημερωθείτε σύντομα, σχετικά με τα παραπάνω ... ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου