Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

 Τρίτη 04/06/2024.

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό της Τετάρτης 05/06/2024.

Καλημέρα σε όλες και όλους!!

Όμορφη Τρίτη να έχουμε! :)

Για αύριο Τετάρτη πέντε του μήνα ΑΡΧΙΚΑ περιμένουμε ΓΕΝΙΚΑ σχεδόν αίθριο καιρό, με μπόλικη υγρασία και φυσικά τον σχηματισμό ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών ή ΛΙΓΩΝ αραιών νεφώσεων χαμηλού ύψους εδώ και εκεί ("τα γνωστά μας υγρασιονέφη")...

Ωστόσο βαθμιαία θα πρέπει ανά διαστήματα να αναπτυχθούν ΑΡΚΕΤΕΣ νεφώσεις (Δηλαδή η ηλιοφάνεια θα διακόπτεται από συννεφιές κατά περιόδους και κατά τόπους. Αλλού κάπως περισσότερες / πιο συμπαγείς και αλλού πάντα στον ίδιο νομό, λιγότερες / πιο αραιές).
Παρολ ' αυτά στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ των περιπτώσεων "τα εν λόγω σύννεφα θα είναι άνευ σημασίας" (Μη ικανά δηλαδή να δώσουν κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο ή και τίποτα στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τμήματα).
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ κάπου, οπουδήποτε στο τόπο μας, να "ψιχαλίσει" για λίγο ανέρχεται μόλις στο 25 %. (Παρολ ' αυτά είναι υπαρκτή βέβαια).
Παράλληλα η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ εκδήλωσης κάποιου ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ όμβρου βρίσκεται γύρω στο 20 %. αυτή την ώρα.

Εδώ όπως γνωρίζεται χρόνια τώρα, είμαστε περισσότερο της "λεπτομέρειας" και γι ' αυτό τα λέμε όλα κάθε φορά! 🙂

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα ή σε στεριά, μιας και σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα πνέουν με ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις.

Στην αρχή της ημέρας θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων ασθενείς και αργότερα βορείων διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ. Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δεν αποκλείονται και ορισμένες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ MEΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και περισσότερο από βορειοδυτικές διευθύνσεις. 

Ο υδράργυρος ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη θα ανέλθει αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας στους 27 C. με 28 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 29 C. με 30 C. (ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και 31 C. με 32 C.)

Στην ημιορεινή κατοικημένη ζώνη καθώς και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ τμήματα (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) υπολογίστε την ίδια ώρα , δυο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις στα θερμόμετρά μας.  

Στην ορεινή κατοικημένη ζώνη της βόρειας Κέρκυρας, υπολογίστε τρεις με τέσσερις βαθμούς πιο χαμηλά τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές την Τετάρτη, σε σχέση πάντα με τα πεδινά του νομού μας.

Εις το επανιδείν!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου