Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

 ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ  - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Καλοκαιρία με ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες!

Καλημέρα, καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου! 😀 

Τόσο λοιπόν αύριο Κυριακή 16/06/2024 όσο και μεθαύριο Δευτέρα 17/06/2024 περιμένουμε ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο νομό μας και ΜΟΝΟ ενδιάμεσα θα υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ "άνευ όμως σημασίας". 

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα μας "προβληματίσουν", αφού θα πνέουν ΜΕ...Γενικά ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.

Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες κυρίως από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι  - απόγευμα ΚΥΡΙΩΣ πιο δυτικών  - βορειοδυτικών διευθύνσεων, στα 3 με 4 μποφώρ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα πρέπει να υπάρξουν (μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα) και ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων στα 5 μποφώρ.

Ο υδράργυρος θα παραμείνει γύρω από τα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 48ΩΡΟ!

Οπότε αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αργά το μεσημέρι της τάξεως των 28 C. με 29 C. Και ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ θα "συναντήσουμε" και κάποιο 30αρι C. (την Δευτέρα ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΣΩΣ και 31 C.)

Στην ορεινή και ημιορεινή κατοικημένη ζώνη, όπως και σε ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) υπολογίστε την ίδια ώρα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις στα θερμόμετρά μας.

Διατηρείται η ΔΡΟΣΙΑ ΑΡΓΑ μέσα στις νυχτερινές και ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ώρες και το ερχόμενο 48ωρο, όπου σε συνδυασμό και με τα υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα "τσιμπάει ΣΧΕΤΙΚΑ αρκετά για τα δεδομένα της εποχής" (ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ "μια ελαφριά ζακετούλα" εκείνες τις ώρες θα είναι "απαραίτητη")...
Με τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές εκείνες τις ώρες να βρίσκονται ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΣ μεταξύ 20 C. με 21 C. ΕΝΩ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ξεπερνούν τους 19 C. ή στον αντίποδα θα "φλερτάρουν" με τους 22 C.
Σαφώς και στα "γνωστά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πεδινά σημεία" της Κέρκυρας (κυρίως λόγω ανάγλυφου) , όπως φυσικά και στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη η δροσιά θα είναι ακόμη πιο έντονη / αισθητή με τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες να κατρακυλά ακόμη και στους 17 C. με 18 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 19 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ). ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ καταγραφεί και κάποιο 16αρι C. EKEI.

ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για τον σχηματισμό ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών (κυρίως στις "γνωστές πιο ευπαθείς στις ομίχλες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ πεδινές περιοχές του τόπου μας) "τις προαναφερθείσες ώρες" και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την Δευτέρα.

Θα τα πούμε σύντομα ΞΑΝΑ! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου