Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό του τόπου μας ΕΩΣ ΚΑΙ την Δευτέρα 01/07/2024.

Γεια σας!! 😀 

Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η...ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΡΚΕΤΗ ΖΕΣΤΗ σε συνδυασμό με την... ΣΧΕΤΙΚΑ αυξημένη υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το ερχόμενο 48ωρο.

Οπότε περιμένουμε ΑΦΘΟΝΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ τόσο μέσα στην τελευταία ημέρα του φετινού Ιουνίου, όσο και κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του Ιουλίου.

Κατά τα άλλα ο Ιούνιος "θα μας αποχαιρετήσει δίνοντας την σκυτάλη" στον Ιούλιο, με τον... "Γνωστό μας φετινό τρόπο"... 😉

Δηλαδή, κλασικά με τον υδράργυρο να κυμαίνεται ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των κλιματικών μας τιμών, πάντα για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους.

Έτσι, όπως ήδη "νιώσαμε" από σήμερα Σάββατο, που η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΠΤΩΣΗ που σημείωσε την Πέμπτη και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την Παρασκευή "κάνοντάς μας την χάρη", έστω και ΓΙΑ ΛΙΓΟ να επανέλθει μετά από καιρό γύρω από τα κανονικά πλαίσια για την εποχή έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα και λίγο κάτω από τα κανονικά της (ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ "σχετική δροσούλα" ύστερα από πολλές, πολλές , συνεχείς ημέρες δυσφορίας και έντονης ζέστης)...

Το ίδιο θα συνεχίσουμε να βιώνουμε ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ του νέου μήνα (ΙΟΥΛΙΟΣ) , με τον δείκτη δυσφορίας να "ανεβαίνει μάλιστα ακόμη λίγο" λόγω της περαιτέρω αύξησης της σχετικής υγρασίας τα αμέσως επόμενα δυο 24ωρα.

Σας είχα άλλωστε προιδεάσει για όλα τα παραπάνω , μέσα από τούτη εδώ την σελίδα, ήδη από την ανάρτηση της περασμένης Τετάρτης!

Άρα ΚΑΙ ΠΑΛΙ όπως ΚΑΙ σήμερα Σάββατο 29 του μήνα, τα επόμενα δυο μεσημέρια μας, οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας θα κυμανθούν μεταξύ 32 C. με 33 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 34 C. 

Ωστόσο ΣΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ γωνιές της Κέρκυρας, οπωσδήποτε θα "πιάσουμε" ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ τους 35 C. 

Σε ΚΑΠΟΙΑ παραθαλάσσια τμήματα (ΟΧΙ βέβαια σε όλα τα παραθαλάσσια σημεία του νομού μας), καθώς και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στην ημιορεινή κατοικημένη ζώνη και... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην ορεινή κατοικημένη ζώνη της βόρειας Κέρκυρας, υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ημέρας, την ίδια ώρα. 

Παρολ ' αυτά ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Η ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης / δυσφορίας θα είναι ΞΑΝΑ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ στον ανθρώπινο οργανισμό, εξαιτίας ΚΥΡΙΩΣ της μπόλικης υγρασίας που θα επικρατεί ΕΚΕΙ. 

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ δυο ημέρες, αφού γενικά θα πνέουν με ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.

Περιμένουμε λοιπόν ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών, μεταβλητούς ανέμους που σε ΠΟΛΛΕΣ περιοχές ΔΕΝ θα υπερβαίνουν τα 2 με 3 μποφώρ (ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ άντε να παρατηρηθούν εκείνες τις ώρες ορισμένες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 4 μποφώρ).

Ενώ στο υπόλοιπο της ημέρας θα πνέουν ΚΥΡΙΩΣ από δυτικές διευθύνσεις (αλλού πιο δυτικοί - βορειοδυτικοί και αλλού λίγο πιο νοτιοδυτικοί) φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ.

Καλό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους!! 

Από Δευτέρα πάλι εδώ,  με τα νεότερα...  😀 😉 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου