Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό της αυριανής ημέρας (Τετάρτη 19/06/2024), στον βορειοδυτικότερο νησιωτικό νομό της Ελλάδας. 

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Όμορφη Τρίτη να έχουμε... :)

Καλοκαιρινή καλοκαιρία μας περιμένει λοιπόν ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο, με άφθονη φυσικά ηλιοφάνεια από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων! ;)

Οι εξασθενημένοι άνεμοι διατηρούνται ΚΑΙ την Τετάρτη, πάντα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέσα στην ημέρα, φθάνοντας γενικά τα 3 με 4 μποφώρ. Ενώ ΣΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας, που συνήθως είναι πιο "επιρρεπείς" στον βορειοδυτικό άνεμο δεν αποκλείονται ΠΑΡΟΔΙΚΑ και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών. 

Μέσα στη νύχτα και ΝΩΡΙΣ το πρωί ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας (ΟΧΙ παντού), θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία. 

ΑΡΚΕΤΗ ΖΕΣΤΗ θα κάνει την Τετάρτη στα μέρη μας (περισσότερο εξαιτίας της σχετικά αυξημένης υγρασίας που θα επικρατεί ΞΑΝΑ και ΟΧΙ λόγω κάποιων ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών).

Οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αργά το μεσημέρι, θα κυμανθούν κατά 3 με 4 βαθμούς ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ θερμοκρασίας , όπου για την περιοχή μας, είναι περίπου οι 28,5 C. με 29 C.

Οπότε αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου, αναμένουμε αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 32 C. με 33 C. 

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΔΙΝΕΣ γωνιές της Κέρκυρας "θα πιάσουμε" ΚΑΙ τους 34 C. (ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ τους 35 C. για λίγο). 

Στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη, καθώς και ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ σημεία (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια τμήματα) του νομού μας, υπολογίστε 3 με 4 και ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ακόμη και 5 ολόκληρους βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο την ίδια ώρα. 

Ωστόσο ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ θα είναι ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ακόμη και μέσα στην ημέρα / στο καταμεσήμερο , που θα επικρατεί γενικότερα στην γωνιά μας. 

Και μιλώντας για...Υγρασία, να πούμε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης δεν αποκλείεται να έχουμε τον σχηματισμό ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών στα συνήθη πιο επιρρεπή στις ομίχλες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πεδινά σημεία της Κέρκυρας, όπως και περιμετρικά του νομού μας ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ θαλάσσια ή και παραθαλάσσια τμήματα.

Εις το επανιδείν!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου