Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

BΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ (δηλαδή για αύριο Πέμπτη 27/06/2024 και μεθαύριο Παρασκευή 28/06/2024).

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΝΑΣΑ... ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ...

ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΔΙΚΗ...ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ... ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΑΝ Ω ΜΗ ΓΕΝΕΙΤΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΑΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ!!!!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!!

ΑΡΧΙΚΑ θα ξεκινήσω με "κάποια από τα λόγια που γράφτηκαν εδώ στην ανάρτηση της προηγούμενης Δευτέρας 24/06/2024 σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στο νομό μας, χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη"... ;) 

Γράφτηκαν λοιπόν την Δευτέρα, τα παρακάτω λόγια, εδώ... ;)

<< Έτσι, για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια μεν ΑΛΛΑ και κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές αυτή την φορά ενδιάμεσα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ("άνευ σημασίας"). Μόνο την Τετάρτη είναι πιθανό να σημειωθεί ΚΑΠΟΙΑ τοπική ψιχάλα ή ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ όμβρος ("κοκκινόχωμα").

Θα πρόκειται γι 'αυτό  που αποκαλούμαι στα μέρη μας ως "κουφόβραση".>>


Όπως δηλαδή ακριβώς συνέβη, τελικά!!!! ;) :) :) 

Και πάμε γρήγορα να δούμε κάθε μια ημέρα ξεχωριστά... ;)

Για αύριο Πέμπτη 27/06/2024 περιμένουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ... ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Όπου και ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να έχουμε μια επανάληψη "του σημερινού καιρικού μοτίβου".

Δηλαδή μέσα σε εκείνες τις ώρες ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (άρα ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΞΑΝΑ) "να καταφέρει" να βγάλει είτε κάποια ψιχάλα ή και μεμονωμένο όμβρο.

Πάντως και πάλι "ότι και όπου πέσει" θα έχει την μορφή "λάσπης / κοκκινόχωμα"!

Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται ΚΑΙ ΠΑΛΙ να παρατηρηθούν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 και ΠΙΘΑΝΟΝ ακόμη ΚΑΙ στα 6 μποφώρ. 

Ωστόσο ΣΤΑΔΙΑΚΑ "θα γυρίσουν" πρώτα σε πιο...Δυτικών διευθύνσεων με τις ίδιες περίπου εντάσεις ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις με βαθμιαία ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ...ΚΥΡΙΩΣ όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ / ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ!! 

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ (28/06/2024) θα κυλήσει με ΑΡΙΣΤΕΣ / ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ από πλευράς φαινομένων (δηλαδή με ΑΦΘΟΝΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ και ΣΧΕΤΙΚΗ δροσιά / καλύτερη ποιότητα αέρα) αλλά θα είναι...ΑΝΕΜΩΔΗΣ!!! 

Ναι, καλά διαβάσατε! Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Παρασκευής μας θα είναι ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΣ (βορειοδυτικός άνεμος)!!

Γι' αυτό από τούτη εδώ την ασήμαντη θέση του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗ θα παρακαλέσω εάν "με διαβάζουν κάποιοι από τους αρμόδιους φορείς του νομού μας" , τα εξής...

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘ ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...

ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ...

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΥΨΙΣΤΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ  / ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ Ω ΜΗ ΓΕΝΕΙΤΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΙΑ...

ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ / ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ!!!!!

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από βόρειες -  βορειοδυτικές διευθύνσεις φθάνοντας τα 4 με 5 και κατά περιόδους και τα 6 μποφώρ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ / ΠΕΡΙΟΧΕΣ που είναι "πιο επιρρεπείς" σε αυτό τον τύπο καιρού οπωσδήποτε ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ θα προσεγγίζουν ΚΑΙ τα 7 μποφώρ...Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα πρέπει να παρατηρηθούν ακόμη και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων στα 8 μποφώρ!!! 

Η θερμοκρασία τόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα βρεθούν γύρω από τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την εποχή επίπεδα!! 

Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ "αυτή επαναφορά της θερμοκρασίας σε πιο υποφερτα επίπεδα / επαναφορά των συνθηκών σε πιο ανθρώπινα πλαίσια" θα γίνει αντιληπτή ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ βαδίζοντας ΠΡΟΣ το τέλος της Πέμπτης και ύστερα (ΚΑΙ μέσα στην Παρασκευή φυσικά).

Παρολ' αυτά, όπως συνήθως συμβαίνει με όλα τα ωραία σε τούτη την ζωή...  😀 

Έτσι και στον καιρό μας, δυστυχώς προοδευτικά εντός του Σαββατοκύριακου θα επιστρέψουμε ΞΑΝΑ στην "τόσο γνωστή μας ΟΧΙ και τόσο ευχάριστη φετινή κατάσταση"...  😉 

Πράγμα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει και πάλι έντονη ζέστη, αρκετή δυσφορία και υψηλή υγρασία!!!   😞 

Για ένα 48ωρο πάντως "θα προσγειωθουμε" τα μεσημέρια μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ γύρω στους 30 C. Ενώ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ τους 29 C. ή στον αντίποδα θα φθάνει και τους 31 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά και φυσικά αναφέρομαι στα πεδινά μας. Ως είθισται στην ορεινή και ημιορεινή κατοικημένη ζώνη καθώς ΚΑΙ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ τμήματα υπολογίστε τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ).

Φθάσαμε να αποκαλούμαι τους 29 C. με 30 C. Που είναι η φυσιολογική μέγιστη τιμή για τούτη την περίοδο του έτους ως..."Δροσιά"! 

Πραγματικά φέτος είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί!! 😉 😞

Καλό βράδυ Τετάρτης!! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου