Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

 Πως θα κυλήσει ο καιρός στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου το αμέσως επόμενο τριήμερο (Παρασκευή 04/02 - Κυριακή 06/02/2022)  ; Όλες οι απαντήσεις σας βρίσκονται παρακάτω ... ;)  :) 

Για αύριο Παρασκευή 04/02/2022: Οι αναμενόμενοι δυνατοί και ψυχροί βοριάδες που προηγήθηκαν σήμερα Πέμπτη αλλά και χθες Τετάρτη θα έχουν αποτελέσει πλέον μακρινό παρελθόν ήδη από τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή έτσι ... Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το υπάρχον αρκετό κρύο να συνδυαστεί με την ξαστεριά και τους κατά τόπους ασθενείς πλέον ανέμους, "χαρίζοντάς" μας για πολλοστή φορά το φαινόμενο της Πάχνης σε διάφορα "συνήθη" στο φαινόμενο αυτό σημεία, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα της Κέρκυρας (αναφέρομαι στον "γνωστό" μας "δροσόπαγο", ο οποίος ΤΟΠΙΚΑ θα είναι και πάλι έντονος), το πρωινό της Παρασκευής! Παράλληλα οι συνθήκες την ερχόμενη νύχτα / χάραμα Παρασκευής θα είναι "ιδανικές" για να έχουμε παγετό ακτινοβολίας (αυτή την φορά όμως θα είναι "κατά βάση" ασθενής") σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Κέρκυρας, οπότε σε ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πρέπει να υπολογίζουμε ξανά σε αρνητικές θερμοκρασίες , της τάξεως των μείον 1 με μείον 3 βαθμών κελσίου , κατά μέσο όρο. Αναλογιζόμενοι λοιπόν όλα τα παραπάνω , βλέπουμε ότι μια στοιχειώδη προσοχή στην οδήγηση ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας , θα χρειαστεί ,τα χαράματα/νωρίς το πρωί της Παρασκευής.  

Κατά τα άλλα η ημέρα θα κυλήσει με μπόλικη ηλιοφάνεια και μόνο έως το τέλος αυτής , θα βγάλει λίγες τοπικές συννεφιές εδώ και εκεί , άνευ βέβαια σημασίας. Οι άνεμοι ήδη από το ξεκίνημα της Παρασκευής θα έχουν γυρίσει στις περισσότερες μεριές της γωνιάς μας , σε νοτιάδες με γενικά ΑΣΘΕΝΕΙΣ εντάσεις σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μισό της ημέρας , που σταδιακά όμως στη συνέχεια θα ενισχυθούν ελαφρώς... Φθάνοντας τα 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ (ΚΥΡΙΩΣ από το απόγευμα / προς το βράδυ και μετέπειτα , οπότε και ενδέχεται σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα να παρατηρηθούν και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές , στα 6 μποφώρ).

Ο υδράργυρος μετά την μικρή πτώση που θα σημειώσει ως προς τις ελάχιστες τιμές του (το χάραμα, νωρίς το πρωί , πάντα συγκριτικά με την Πέμπτη) , ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά αργότερα μέσα στην ημέρα , δηλαδή , ως προς τις μέγιστες τιμές του (συγκριτικά με το μεσημέρι της  Πέμπτης). 

Για το Σάββατο 05/02/2022 : Ήδη από αργά τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο , καθώς και μετέπειτα το χάραμα / πρωινό αλλά και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας , ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα βγάζει αρκετές συννεφιές που παροδικά ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα πυκνώνουν  (δεν θα λείψουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας . Απλά αυτά θα είναι σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιοχές κάπως μεγαλύτερα και αλλού στον ίδιο πάντα νομό, πολύ μικρότερα εντός της ημέρας αυτής). Μάλιστα υπάρχει ΜΙΚΡΗ αλλά ΥΠΑΡΚΤΗ πιθανότητα , μέσα σε όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα που σας αναφέρω τα "περάσματα" των τοπικών νεφώσεων  , ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ κάπου , οπουδήποτε, στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου , τα σύννεφα αυτά να καταφέρουν να αφήσουν στο διάβα τους ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ένα ψιχάλισμα ή ΙΣΩΣ και μια ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ "ασθενής" κατά βάση, βροχούλα (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο και αν τελικά καταφέρει να συμβεί). 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ ( πολύ τοπικά θα παρατηρηθούν και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές νοτιά , στα 6 μποφώρ. Αυτό ισχύει περισσότερο ΕΩΣ το μεσημέρι /απόγευμα).

Για την Κυριακή 06/02/2022: ΚΑΙ την ημέρα αυτή  ΔΕΝ περιμένουμε ξανά κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό. Γενικά να υπολογίζετε λοιπόν σε διαστήματα ηλιοφάνειας που θα εναλλάσσονται με παροδική συννεφιά , η οποία κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα αυξημένη και ... Εκ νέου υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (πιο πολύ αρχικά τις πρωινές ώρες και ύστερα πάλι αργά τη νύχτα) ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να υπάρξει ΓΙΑ ΛΙΓΟ ένα ψιχάλισμα ή ΙΣΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ έως και μια βροχούλα ("ασθενής" κατά βάση) ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ (ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ και εάν τελικά καταφέρει να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού όπως ήδη τόνισα η πιθανότητα είναι ΜΙΚΡΗ).

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις , με χαμηλές εντάσεις (στα 3 με 4 μποφώρ).Τέλος η θερμοκρασία ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ θα σημειώσει άνοδο της τάξεως των τριών με πέντε μονάδων ως προς τις μέγιστες τιμές της (ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ και συγκριτικά πάντα με την Παρασκευή) αλλά και όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές της θα πρέπει να ανέβει επίσης γύρω στις τέσσερις με έξι μονάδες κατά μέσο όρο , συγκριτικά  με το χάραμα / πρωινό της  Παρασκευής (ιδιαίτερα την Κυριακή). Δηλαδή με λίγα λόγια θα "μαλακώσει" ο καιρός μας ... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου