Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

 Μια ματιά στον καιρό που θα επικρατήσει κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας (Κυριακή 20/02/2022) στο νομό Κέρκυρας...  :) 

Καλό Σαββατόβραδο !! Όπως σας είχα υποσχεθεί ήδη από την περασμένη Δευτέρα 14 του μήνα, εδώ , ήρθε λοιπόν η αναμενόμενη ... "Πρόωρη Άνοιξη" στην ώρα της, το τελευταίο τριήμερο! Μάλιστα σήμερα Σάββατο 19/02/2022 στα περισσότερα πεδινά τμήματα του τόπου μας, οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν μεταξύ 17 C. με 19 C. (εννοείται ότι οι παραπάνω μέγιστες τιμές απέχουν αρκετά μακριά από τις "φυσιολογικές" . Εκείνες δηλαδή τις θερμοκρασίες που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχαμε αυτή την περίοδο του έτους, υπό "κανονικές" πάντα συνθήκες), συνοδεία φυσικά άφθονης ηλιοφάνειας  ;) 

Για αύριο Κυριακή 20 του Φλεβάρη , το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ στοιχείο του καιρού στα μέρη μας , θα είναι ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ της λιακάδας που μας "συντρόφευε" έως και σήμερα . Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ να κάνουν "αισθητή" την παρουσία τους μέσα στην αυριανή ημέρα. Μάλιστα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ οι νεφώσεις θα είναι πιο "πυκνές/συμπαγείς" και ενδέχεται να αφήσουν  ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΙΓΑ ΑΣΘΕΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (είτε με την μορφή ενός ψιχαλίσματος ή κάποιου ψιλόβροχου/παροδικής βροχούλας . Τονίζω ξανά πως τα φαινόμενα θα είναι ΛΙΓΟΣΤΑ , ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΟΧΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Ωστόσο τόσο σε θαλάσσια/παραθαλάσσια κομμάτια όσο και σε σημεία στην ξηρά ενδέχεται να παρατηρηθούν ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ και αρκετές ισχυρές στιγμιαίες ριπές νοτιά, στα 6 μποφώρ (μέσα στην ερχόμενη νύχτα και έως περίπου το μεσημέρι της Κυριακής είναι πιθανό ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να καταγραφούν και ορισμένες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ).

Ο υδράργυρος με την "βοήθεια" της περισσότερης συννεφιάς θα καταφέρει να σημειώσει μια μικρή πτώση στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος της Χώρας των Φαιάκων , της τάξεως των δυο με τεσσάρων βαθμών, συγκριτικά με το Σάββατο (πάντα κατά μέσο όρο και ανάλογα βέβαια την κάθε περιοχή). Παράλληλα τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα παραμείνουν ιδιαίτερα υψηλά , με αυξημένη την πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών σε διάφορα υψώματα και ορεινά/ημιορεινά τμήματα. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου