Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

 Καλό βράδυ Κυριακής !! Για να δούμε λοιπόν , πως θα εξελιχθεί ο καιρός στα μέρη μας τις αμέσως επόμενες ώρες , καθώς και αύριο Δευτέρα 28/02/2022 ...  ;)  

Το καιρικό σύστημα που έδωσε (όπως αναμενόταν) πολλά και μάλιστα τοπικά ισχυρά φαινόμενα στην Χώρα των Φαιάκων από χθες το βράδυ και  έως το πρώτο μισό της σημερινής ημέρας , έχει πλέον απομακρυνθεί ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα και ο καιρός όπως παρατηρούμε παρουσιάζει σχετική βελτίωση τις τελευταίες ώρες ... :) 

Έτσι κατά το επόμενο 24ωρο σε γενικές γραμμές ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό ...Ωστόσο τα "υπολείμματα" της απερχόμενης διαταραχής  θα "προσπαθήσουν" να δώσουν κάποια λιγοστά και πολύ τοπικά , ασθενή φαινόμενα. Γι ΄αυτό πάμε αμέσως να δούμε αναλυτικά , τι θα πρέπει να αναμένουμε , ώρα με την ώρα ! :) 

Κατά την διάρκεια της ερχόμενης νύχτας , διάσπαρτες τοπικές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως από τις μεταμεσονύχτιες ώρες και έως περίπου την αυγή/νωρίς το πρωί  της Δευτέρας . Μέσα στο παραπάνω διάστημα υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα (γύρω στο 30%) για ένα "πέρασμα" κάποιου καθαρά τοπικού χαρακτήρα ψιλόβροχου/ψιχάλας ή και παροδικής βροχόπτωσης , ίσως και με την μορφή ασθενούς μπόρας , οπότε και ...Δεν αποκλείεται να συνοδευτεί  και από λίγο χαλαζάκι, εκεί που θα λάβει χώρα (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερα και εάν βέβαια , καταφέρει να συμβεί τελικά). Ταυτόχρονα εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ότι πέσει μέσα στη νύχτα ΣΤΑ ΨΗΛΑ του όρους Παντοκράτορας στην βόρεια Κέρκυρα θα είναι χιονόνερο ... Ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 - 600 μέτρα και ΠΙΟ ΠΑΝΩ θα πρέπει να σημειωθεί είτε νιφαδόπτωση/μισολιωμένες νιφάδες ή ακόμη και χιονοχάλαζο . Αλλά τονίζω ξανά ότι μιλάμε για λιγοστά φαινόμενα και ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ υετός). 

Τελειώσαμε λοιπόν με τη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί της Δευτέρας ... Από εκεί και ύστερα ο ήλιος θα κάνει δυναμική παρουσία για αρκετές ώρες εντός της ημέρας και μόνο ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα υπάρχουν λίγες σκόρπιες τοπικές συννεφιές. Πάντως τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (μόλις γύρω στο 20%) ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ενός ψιχαλίσματος ή πρόσκαιρης βροχούλας (όχι κάτι το ιδιαίτερο). Έτσι μέχρι και το τέλος της ημέρας, στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού μας, θα έχουμε γενικά ομαλές και ευχάριστες καιρικές συνθήκες , ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δηλαδή με ότι προηγήθηκε !! 🙂

Από αργά τη νύχτα της Δευτέρας βαδίζοντας προς την Τρίτη και μετέπειτα ΠΙΘΑΝΟΝ ο καιρός να καταστεί ΚΑΠΩΣ πιο άστατος, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσω για τότε ... Καλύτερα αύριο Δευτέρα με τα νεότερα στοιχεία , μιας και αύριο θα ξέρουμε με σχετική αξιοπιστία πόσο υετό θα δεχτούμε και ποιες ώρες , δυο πράγματα που ενδιαφέρουν πολύ, καθώς  ... Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές και υπάρχει αρκετό σασπένς ξανά για τα ορεινά μας !! ;) 

Οι άνεμοι αύριο Δευτέρα ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε θάλασσα ή στεριά , αφού θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις και αργότερα από βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι.

Ο υδράργυρος παρόλο τον περισσότερο ήλιο αύριο θα διατηρηθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή (Χειμωνιάτικα πλαίσια). 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - λάτρης του καιρού από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/









   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου