Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Τι αναμένεται να συμβεί από καιρικής πάντα πλευράς το επόμενο διήμερο (Τρίτη 15/02 - Τετάρτη 16/02/2022) στα μέρη του βορείου Ιονίου και ποιο θα είναι εκείνο το "νέο" καιρικό στοιχείο που θα προκύψει από την ερχόμενη Πέμπτη 17/02/2022 και ύστερα; Παρακάτω ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση για το ερχόμενο διήμερο καθώς και η ΠΙΘΑΝΗ ΤΑΣΗ του καιρού για μετέπειτα ... :) 

Αύριο Τρίτη 15/02/2022: Το καιρικό σκηνικό στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας προοδευτικά θα καταστεί ΠΙΟ ΑΣΤΑΤΟ. Οπότε οι συννεφιές θα είναι ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πιο πυκνές (ανά διαστήματα θα βγαίνει λίγο ο ήλιος , αλλά ποιος θα έχει την τύχη να τον δει είτε περισσότερο ή πολύ λιγότερο έως και ελάχιστα/καθόλου, θα εξαρτηθεί καθαρά από το που θα βρίσκεται ο καθένας πάνω στο νομό μας), δίνοντας ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (αναφέρομαι ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , όπου θα πρέπει να δεχτούμε ένα ή και περισσότερα "περάσματα" ενός ψιλόβροχου/ ψιχάλας ή έως και "κανονικής" βροχόπτωσης αλλού "πιο ποτιστικού τύπου" και αλλού ΚΑΠΩΣ πιο "δυνατής" με τη μορφή σύντομης μπόρας). Η πιθανότητα να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ είναι ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ "χονδρικά" ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ (ΟΧΙ ότι πριν τις προμεσημβρινές ώρες ΔΕΝ θα βρέξει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ , εννοείται πως θα έχουμε τοπικά φαινόμενα και πριν από τότε , απλά αναφέρομαι στο "σύνολο" του νομού και όχι για κάποια συγκεκριμένη περιοχή) ...

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά στα 3 με 4 και αργότερα ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τόσο σε ορισμένα θαλάσσια/παραθαλάσσια σημεία, όσο και στην ξηρά, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα με έμφαση στα υψώματα , δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν μέχρι το τέλος του 24ωρου ΓΙΑ ΛΙΓΟ και στιγμιαίες ισχυρές ριπές, στα 6 μποφώρ). Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή (μόνο σε ΜΕΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα σημειώσει μια πολύ μικρή σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση , κατά μέσο όρο έναν με δυο βαθμούς προς τα κάτω) και θα κυμανθεί ΣΧΕΔΟΝ στα ίδια επίπεδα με εκείνα της Δευτέρας (αναφέρομαι στις μέγιστες τιμές της ημέρας).

Τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα , με την πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών να είναι αυξημένη ... 

Μεθαύριο Τετάρτη 16/02/2022: Εντός της ημέρας αυτής το βασικό καιρικό μοτίβο στη γωνιά μας θα είναι ο ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ (περισσότερο άστατος από την Τρίτη). Μάλιστα θα έχουμε να κάνουμε πλέον με ... "Περάσματα" βροχοπτώσεων ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ . Επίσης τα φαινόμενα θα είναι ΤΟΠΙΚΑ  ΑΞΙΟΛΟΓΑ και ενδέχεται ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ να συνοδευτούν από κάποιες "πιο δυνατές" μπόρες ή και καταιγίδες (μέτρια η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης καθώς και εμφάνισης υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη)! 

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν σταθερά από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ (ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά ενδέχεται να παρατηρηθούν και αρκετές πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές νοτιά στα 7 μποφώρ, ενώ ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πιθανό σε ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ οι στιγμιαίες ριπές των ανέμων ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να προσεγγίσουν και θυελλώδεις εντάσεις της τάξεως των 8 μποφώρ ) !!!

Η θερμοκρασία με την "βοήθεια" των φαινομένων και των κατά τόπους δυνατών ανέμων θα πρέπει να πέσει γύρω στους δυο με τρεις βαθμούς, πάντα κατά μέσο όρο και ανάλογα την περιοχή , οπότε και σε ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Χώρας των Φαιάκων θα κυμανθεί "κοντά ή σχεδόν στα κανονικά" για την εποχή επίπεδα (αναφέρομαι στις μέγιστες τιμές της ημέρας). 

Ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία μέρα/νύχτα , με διάσπαρτες τοπικές ομίχλες σε διάφορα υψώματα και ορεινά/ημιορεινά τμήματα, που ενδεχομένως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία να είναι και αρκετά πυκνές. 

Τέλος πριν σας αποχαιρετήσω για απόψε , αξίζει να σας αναφέρω τι "διαφαίνεται" καιρικά για λίγο παραπέρα ... :)  

Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ λοιπόν στοιχείο του καιρού από την ερχόμενη Πέμπτη 17/02/2022 και μετά,  πέρα από τον "καλό" πια καιρό , θα είναι ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ  ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ (για την περίοδο που διανύουμε) ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ  ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ  ΚΛΙΜΑΚΑ τα μεσημέρια , που θα παραπέμπουν σε ... ΠΡΟΩΡΗ ΑΝΟΙΞΗ !! 
Πόσο θα κρατήσει η πολύ πιθανή αυτή "καιρική εξέλιξη/ανωμαλία" , καθώς και τι κατά πάσα πιθανότητα θα ... Την "διαδεχτεί" , θα τα μάθετε όλα στην επόμενη ανάρτηση !! ;) 

Καλό βράδυ Δευτέρας και όμορφη εβδομάδα σε όλες και όλους !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου