Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

 Σαν το νοτιά ΔΕΝ έχει ! :)

Το ρολόι δείχνει 18:00 (απόγευμα Τρίτης 15/02/2022) και το ... "Ορεκτικό" έως αυτή την ώρα σήμερα έχει δώσει σε ΑΡΚΕΤΑ τμήματα της ενδοχώρας στην βόρεια και κεντρο-βόρεια πλευρά της Κέρκυρας 15 με 20 mm κατά μέσο όρο. Από τα κεντρικά του νομού όμως και ιδιαίτερα νοτιότερα έχει πέσει αισθητά λιγότερο έως κατά τόπους ακόμη και ελάχιστο νερό! Σας τόνισα άλλωστε στην χθεσινή μου εκτίμηση εδώ , πως η κατανομή του υετού σήμερα θα είχε επιλεκτικό χαρακτήρα (η γνωστή μας τοπικότητα).
😉
Επίσης χθες σας είπα ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη 16/02/2022 θα λάβουν πιο "γενικευμένο χαρακτήρα" και μάλιστα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ... ΔΕΝ έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ από τα χθεσινά μου λεγόμενα φίλες και φίλοι !!

Έτσι αύριο Τετάρτη μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΟΧΗ σίγουρα θα χρειαστεί ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ , αφού θα υπάρξουν οπωσδήποτε "περάσματα" από ΤΟΠΙΚΑ ισχυρές μπόρες/βροχές και καταιγίδες, εντός του 24ωρου ! Εννοείται ότι ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ακραίο ή το τρομερό , απλά πάντοτε όταν έχουμε ...Κάποια δυνατή μπόρα ή καταιγίδα με μεγάλες ραγδαιότητες βροχής και γενικά έντονη βροχόπτωση ή πολύ ισχυρούς ριπαίους ανέμους να την συνοδεύουν , έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (αστραπές, κεραυνούς) ή ακόμη και χαλάζι , σαφώς και έχουμε το νου μας εάν πρέπει εκείνη την ώρα να είμαστε έξω ... :)

Προσωπικά για αύριο λοιπόν που θα μας επηρεάσει το "κυρίως πιάτο" αναμένω ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ύψη ημερήσιου υετού ΑΝΩ των 50 mm (ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΝΩ από 50 τόνους νερού ανά στρέμμα) ... Για τα μέρη μας βέβαια ΔΕΝ αποτελεί κάτι το υπερβολικό ή φοβερό όλο αυτό , μιας και είμαστε "μαθημένοι" σε ανάλογες καταστάσεις και όλα τα παραπάνω ανήκουν στην "κανονικότητα" του κλίματος του τόπου μας. ;)
Παρακάτω δυο χαρακτηριστικές φωτογραφίες , από νωρίτερα σήμερα Τρίτη 15/02/2022 και την κάμερα του σταθμού μου.
Καλό απόγευμα !!

P.S. Για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού αυτή την εβδομάδα στο νομό μας, μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική πρόγνωση , που βρίσκεται στην χθεσινή ανάρτηση, λίγο παρακάτω !






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου