Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Πως θα κυλήσει ο καιρός στα μέρη μας αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/02/2022) ; Στο παρακάτω αναλυτικό κείμενο , σας "περιμένουν" όλες οι απαντήσεις , στις τυχόν ερωτήσεις/απορίες σας !  :)  ;) 

Για αύριο Σάββατο 12/02/2022: ΣΤΑΔΙΑΚΑ οι λιακάδες που προηγήθηκαν θα δώσουν την θέση τους σε πιο ... Συννεφιασμένο ουράνιο θόλο από άκρη σε άκρη στο νομό μας. Έτσι αν και θα υπάρξουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας εντός της ημέρας (σε κάποια τμήματα κάπως μεγαλύτερα και σε άλλα πολύ μικρότερα), ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ το "πάνω χέρι" (αναφέρομαι στο ΣΥΝΟΛΟ της Χώρας των Φαιάκων) θα το έχουν οι τοπικές συννεφιές , οι οποίες ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι ΤΟΠΙΚΑ πιο πυκνές. ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ (γύρω στο 15% - 20%) η πιθανότητα ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ οι αναμενόμενες τοπικές συννεφιές να καταφέρουν να αφήσουν στο διάβα τους ένα ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ "ψιχάλισμα" ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (είτε έως την δύση του ηλίου ή και μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (γενικά στα 3 με 4 μποφώρ και ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δεν αποκλείεται παροδικά να υπάρξουν κάποιες στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ). Ο υδράργυρος ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ θα παρουσιάσει μια ΜΙΚΡΗ σχεδόν ανεπαίσθητη ΠΤΩΣΗ ως προς τις μέγιστες τιμές του της τάξεως των δυο - τριών βαθμών, πάντα κατά μέσο και ανάλογα την περιοχή, οπότε και ...Θα βρεθεί ΕΛΑΦΡΩΣ "κοντύτερα" (ΑΛΛΑ και πάλι ΟΧΙ φυσικά  στα "φυσιολογικά" πλαίσια) στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα σε ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (να θυμίσω ότι προηγήθηκαν το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή , σχετικά υψηλές για τούτη την περίοδο του έτους μέγιστες θερμοκρασίες ,σε μεγάλο κομμάτι του τόπου μας. Άλλωστε είχατε ενημερωθεί έγκαιρα ΚΑΙ γι ' αυτό, μέσα από τις τακτικές αναρτήσεις εδώ).

Τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας θα παραμείνουν ιδιαίτερα υψηλά καθ ' όλη την διάρκεια του 24ωρου , ενώ και πάλι δεν θα λείψουν οι διάσπαρτες τοπικές ομίχλες, αυτή την φορά ΚΑΙ σε διάφορα υψώματα και ορεινά/ημιορεινά τμήματα (σε αντίθεση με το πρωινό της Παρασκευής που ήταν κατά τόπους πολλές και περισσότερες οι ομίχλες τοπικά σε λιβάδια/λεκάνες κτλ. παρά στα ψηλότερα , έτσι αύριο Σάββατο ...Ναι μεν πιθανόν να σχηματιστούν ΚΑΠΟΙΕΣ ομίχλες εκεί στα "χαμηλότερα" ξανά , αλλά ταυτόχρονα ΑΡΚΕΤΕΣ ομίχλες θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τόπους και στα "ψηλότερα"). 

Για μεθαύριο Κυριακή 13/02/2022: ΔΕΝ αναμένεται κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρό μας , ΟΥΤΕ και αυτή την ημέρα . Έτσι εκ νέου θα πρέπει να υπάρχουν κατά περιόδους αραιές νεφώσεις , οι οποίες θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας (και πάλι αυτά θα είναι αλλού πολύ μεγαλύτερα και αλλού  μικρότερα). Μάλιστα ΠΑΡΟΔΙΚΑ οι υπάρχουσες τοπικές συννεφιές θα καλύπτουν ΚΑΠΩΣ μεγαλύτερο "κομμάτι" του ουράνιου θόλου μας και υπάρχει ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ  πιθανότητα (γύρω στο 20 % κατά την  διάρκεια της ημέρας) να καταφέρουν να δώσουν ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κάποιο "ψιχάλισμα" (ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ). Ωστόσο από τις βραδινές ώρες και πιο πολύ αργότερα μέσα στη νύχτα αργά , η πιθανότητα αυξάνει σε "μέτρια" πλέον (40% με 50%) για ένα ή και περισσότερα "περάσματα" ενός ψιλόβροχου ή και σύντομης διάρκειας βροχούλας (λίγα φαινόμενα και ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι (στα 3 με 4 και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ με κάποιες ΠΙΘΑΝΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ). 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τόσο ως προς τις ελάχιστες , όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές της (κατά μέσο όρο δυο με τρεις βαθμούς προς τα πάνω , σε σχέση με το Σάββατο). 

Εννοείται ότι η υγρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται στα ίδια πολύ υψηλά επίπεδα και για αυτό το 24ωρο, κάνοντας τον σχηματισμό τοπικών ομιχλών να φαντάζει ως ένα αρκετά πιθανό σενάριο και την Κυριακή (περισσότερο σε ορισμένα υψώματα και ημιορεινά/ορεινά σημεία).

Σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής και ένα ακόμη ομορφότερο Σαββατοκύριακο !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου