Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

 Ο καιρός του Σαββατοκύριακου (11/02/2023 - 12/02/2023) στο νομό Κέρκυρας...

Καλό βράδυ Παρασκευής στην όμορφη παρέα της σελίδας μας !! :) 

Συνεχίζεται φίλες και φίλοι , η καλοκαιρία που ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή 05/02/2023 στο νομό μας ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΗΜΕΡΕΣ ("στεγνός" καιρός ΠΑΝΤΟΥ στα μέρη μας για ΜΕΓΑΛΟ χρονικό διάστημα. "Χονδρικά" υπολογίστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλο ένα δεκαήμερο καλού καιρού μπροστά μας και βλέπουμε για παραπέρα) !! ;) 

Παράλληλα η θερμοκρασία με ΑΡΓΑ αλλά ΣΤΑΘΕΡΑ βήματα θα πάρει τον "ανήφορο", το αμέσως επόμενο διάστημα... (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ύστερα , θα γίνει περισσότερο  "αντιληπτό / αισθητό". Έτσι ύστερα από 6 συνεχόμενες ημέρες που μας "έκανε την χάρη" για πρώτη φορά φέτος "να νιώσουμε απόλυτα χειμερινές / Γεναριάτικες θερμοκρασίες" από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων θα ... Περάσουμε ΣΤΑΔΙΑΚΑ στο προηγούμενο γνώριμο φετινό θερμοκρασιακό μοτίβο που ... Θα "παραπέμπει ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε κάτι ΑΝΑΜΕΣΑ σε Φθινόπωρο - Χειμώνα ή Χειμώνα - Άνοιξη". Ότι από τα δυο και να διαλέξετε , είναι σωστό). :) ;) 

Αναλυτικότερα λοιπόν ...

Για αύριο Σάββατο 11/02/2023 : ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ με άφθονη ηλιοφάνεια από άκρη σε άκρη (λίγες τοπικές νεφώσεις "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και εκεί, για λίγο).

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα σημειώσει κάποια άξια λόγου μεταβολή και θα κυμανθεί ΞΑΝΑ στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή (μπορείτε να ανατρέξετε στην προηγούμενη πρόγνωση / ανάρτηση σχετικά με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής).

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ από ανατολικές διευθύνσεις μόλις στα 3 με 4 μποφώρ. 

Για μεθαύριο Κυριακή 12/02/2023 : Περιμένουμε ... Μα , τι άλλο ; Πέρα από την συνέχιση της καλοκαιρίας στα μέρη μας ! Μάλιστα επί ευκαιρία να πούμε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα "κλείσουμε" ήδη 8 συνεχείς ημέρες "καλού / στεγνού καιρού" !!

Πάντως μέσα στην Κυριακή ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα πρέπει να υπάρξει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ένα "πέρασμα"  ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ συννεφιάς, "μη ικανής" όμως να δώσει κάτι (ΚΑΝΕΝΑ φαινόμενο). Σαφώς και ενδιάμεσα μας περιμένουν αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι την Κυριακή ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα γυρίσουν σε πιο βόρειους - βορειοδυτικούς ΟΧΙ όμως ιδιαίτερα ενισχυμένους ... Αφού θα φθάνουν τα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ.

Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ άνοδο τόσο ως προς τις ελάχιστες όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές του ... 

Παρολ ΄ αυτά αξίζει να αναφέρουμε ότι ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ημέρες ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα διατηρηθεί ο σχηματισμός πάχνης ("δροσόπαγος" στην τοπική μας διάλεκτο) τις πρώτες πρωινές ώρες , οπότε χρειάζεται μια στοιχειώδη προσοχή εκείνες τις ώρες ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του οδικού μας δικτύου.

Έτσι ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 11 C. με 12 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 13 C. (ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ "πιάσουμε" και τους 14 C.)

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ "χαμηλές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με τεσσάρων και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Τώρα όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

Θα πρέπει να περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους +2 C. με +4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως +5 C. με +6 C.(ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως θα παρατηρηθούν ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ελάχιστες τιμές, της τάξεως των +1 C με -1 C. ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ έως και - 2 C. με -3 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές με τα "παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πιο ψυχρά ΠΕΔΙΝΑ σημεία" που προανέφερα (ανάλογα το υψόμετρο κάθε περιοχής).

Τέλος τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας αν και θα "αυξηθούν ελαφρώς" ΚΥΡΙΩΣ τις επόμενες ΝΥΧΤΕΣ μας ... Ωστόσο , θα παραμείνουν σε ΣΧΕΤΙΚΑ χαμηλά πλαίσια (πάντα για τα δεδομένα του τόπου μας) ΚΑΙ το ερχόμενο διήμερο.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου