Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 09/02/2023 και μεθαύριο Παρασκευή 10/02/2023 ... 

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους !! :)

ΔΕΝ αλλάζει ιδιαίτερα ο καιρός στα μέρη μας ΟΥΤΕ ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο , φίλες και φίλοι (άλλωστε σας είχα τονίσει προ ημερών εδώ, ότι η καλοκαιρία που θα ξεκινούσε την Κυριακή 05/02/2023 "θα ερχόταν για να μείνει"). Ωστόσο θα υπάρξουν ορισμένες ΜΙΚΡΕΣ "διαφοροποιήσεις" από μέρα σε μέρα , για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω ... ;)  

Για αύριο Πέμπτη (09/02/2023) : Αν και ΔΕΝ περιμένουμε κάποια αξιόλογη μεταβολή στο καιρικό μας σκηνικό , παρολ ' αυτά ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα κάνουν την εμφάνισή τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ στο τόπο μας (άρα τα διαστήματα ηλιοφάνειας αύριο θα είναι "συνολικά" ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ από εκείνα των τελευταίων ημερών) , οι οποίες μάλιστα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα πυκνώνουν αρκετά ... ΔΙΧΩΣ όμως να είναι "ικανές" να αφήσουν κάτι (ΚΑΝΕΝΑ φαινόμενο).

Οι άνεμοι παραμένουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ έως και 5 μποφώρ (με αυξημένη πιθανότητα για ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ).

Όσο για την θερμοκρασία "αυτή" ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα διατηρηθεί ΚΑΙ αύριο Πέμπτη στα επίπεδα της Τετάρτης (μπορείτε να ανατρέξετε στην προηγούμενη πρόγνωση / ανάρτηση για να δείτε, τις εκτιμώμενες τιμές για την Τετάρτη). 

Για μεθαύριο Πέμπτη (10/02/2023) : Καλοκαιρία θα επικρατήσει ΠΑΝΤΟΥ στην Χώρα των Φαιάκων , με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και εκεί ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ νεφώσεις "άνευ σημασίας".

Οι άνεμοι θα πνέουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΩΣ από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, δηλαδή στα 3 με 4 και ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ μέχρι και 5 μποφώρ.

Ο υδράργυρος θα "ανέβει" ΛΙΓΟ τόσο ως προς τις ελάχιστες όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές του ...

Οπότε και θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ 9 C. με 11 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 12 C. (ΙΣΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ "πιάσουμε" και τους 13 C.)

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ "χαμηλές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με τεσσάρων και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Τώρα όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές της Παρασκευής (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

Θα πρέπει να περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 0 C. με +2 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως +3 C. (ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως θα παρατηρηθούν ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ελάχιστες τιμές της τάξεως των -1 C. με -3 C. ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και - 4 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές με τα "παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πιο ψυχρά ΠΕΔΙΝΑ σημεία" που προανέφερα (ανάλογα το υψόμετρο κάθε περιοχής).

Άρα , όπως ήδη καταλάβατε εκτός από την Πέμπτη ΚΑΙ ...Την Παρασκευή , παρόλο την ΜΙΚΡΗ άνοδο της θερμοκρασίας θα συνεχίσουμε να έχουμε να κάνουμε με τον σχηματισμό ΠΑΧΝΗΣ (ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΝΗΣ / ΤΟΠΙΚΑ "δυνατός δροσόπαγος", όπως ονομάζουμε την πάχνη στην Κέρκυρα) όπως και παγετού ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας.

Γι ' αυτό και καλό θα ήταν να συνεχίσουμε να έχουμε το νου μας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά τις προαναφερθείσες ώρες αφού ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ του οδικού μας δικτύου ΟΧΙ ΜΟΝΟ στα ορεινά / ημιορεινά αλλά ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτώσεις και στα ΧΑΜΗΛΑ ... Όπως επίσης ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Κέρκυρας που βρίσκονται ακόμη και δίπλα στην θάλασσα ... Όπου υπάρχει νερό ή υγρασία θα "παγώνει" και θα δημιουργεί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ εκεί !! Σαφώς το ίδιο ισχύει και για το περπάτημα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "σκιερά" σημεία στην ενδοχώρα της Κέρκυρας , ιδιαίτερα της βόρειας πλευράς, χρήζουν κάποιας στοιχειώδους προσοχής όλη την ημέρα, παρόλο την ηλιοφάνεια).

Πάντως τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας θα παραμείνουν ΣΧΕΤΙΚΑ χαμηλά (πάντα για τα δεδομένα του τόπου μας) ΚΑΙ το ερχόμενο διήμερο.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου